Muzika

Hi-hop prvi put u istoriji slušaniji od roka u SAD

Hi-hop prvi put u istoriji slušaniji od roka u SAD
Foto: Ilustracija | Hi-hop prvi put u istoriji slušaniji od roka u SAD

Ugledna svjetska kompanija Nielsen provela je istraživanje o najzastupljenijem muzičkom žanru 2017. godine, navodeći da su hip-hop i R & B prvi put premašili rock muziku kao do sada najtraženiji muzički žanr u SAD-u.

Nielsen je vodeća globalna kompanija za istraživanje tržišta, a uz ostalo omogućava uvid u to šta ljudi najčešće gledaju, slušaju i kupuju. Njihov godišnji izvještaj o "muzičkoj potražnji" u SAD-u, za 2017. godinu, pokazuje da je hip-hop prvi put prevazišao rock.

Hip-hop, zajedno sa R ​​& B, dao je osam od 10 najpopularnijih umjetnika na čitavoj muzičkoj sceni, a prilikom istraživanja su u obzir uzimali prodaju albuma, audio i video streaming na internetu i druge parametre. 

Dva najpopularnija umjetnika su Drake i Kendrik Lamar, dok su među 10 najpopularnijih takođe Future, The Weeknd i Eminem. Jedini među njima, koji nisu predstavnici hip-hop ili R & B žanra, su Ed Širan i Tejlor Svift.

Potražnja hip-hop i R & B muzičkog žanra na internetu, putem streamovanja, u porastu je za 59 odsto u SAD-u, a umjetnici iz ta dva žanra čine devet od deset najslušanijih u 2017. godini.

(Klix.ba)
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije