Muzika

Hladno pivo i Online friends poručuju "Ovo će proći"

Hladno pivo i Online friends poručuju "Ovo će proći"
Foto: N.N. | Hladno pivo i Online friends poručuju "Ovo će proći"

Poznati sastav "Hladno pivo" iz Hrvatske objavio je novi singl pod nazivom "Ovo će proći". Kako ističu iz benda, u pitanju je snažna, istinita, potresna, ali i pjesma koja daje nadu i tjera nas da svi zajedno izdržimo, jer - "Ovo će proći"!

Iz benda napominju da nas nova numera uči da nikad ništa ne uzimamo zdravo za gotovo. Ono što danas imamo već u sljedećem trenutku može biti drugačije.

Emotivni tekst i muziku pisao je Mile Kekin, a tehnički vrlo izazovan projekat na daljinu, s brojnim gostima u pjesmi, završio je genijalni producent Denis Mujadžić Denyken.

"Zbog situacije u kojoj se do sada nitko od nas nikad nije našao, Mile je pred sebe postavio najveći izazov do sada: snimiti i video za ovu pjesmu na daljinu. Sve je počelo u nedjelju, u 6.24. Iz sna nas je probudio snažan potres, kakav se ne pamti u glavnom gradu Hrvatske. Prestravljeno smo iskočili iz kreveta, ne znajući što se događa. Vani je pandemija apokaliptičnih razmjera, vlasti apeliraju da ostajemo doma, a potres nas tjera van iz kuća", istakli su iz benda.

Centar Zagreba, u kojem živi Mile, najviše je stradao, a Mile Kekin ističe da je za njega sve u tom trenutku izgledalo kao da je u nekom filmu.

"Još u pidžami čekali smo u autu žena, klinci i ja. Nismo pojma imali što čekamo - možda da režiser vikne da je scena snimljena. Na radiju su govorili da ne idemo van zbog korone, ali da izađemo iz kuća zbog zemljotresa. Susjednoj zgradi se urušio krov, ali, srećom, nitko nije stradao. Susjedi su stajali zbunjeni i promrzli na hladnoći, padao je sitni snijeg. Žena mi je rekla da krenem bilo kuda, samo da krenem. Vozili smo nadrealni slalom smrskanom ulicom. Krivudajući među ruševinama, pitao sam se što je sljedeće nakon pandemije i zemljotresa. Hoće li se iza Medvednice pojaviti Godzila da nas sve razbaca kao lego kockice?", istakao je Kekin.

Muzičar dodaje da je samo noć prije zemljotresa koji je pogodio glavni grad Hrvatske napisao pjesmu o ovoj neukusnoj šali od vremena u kojem živimo.

"Tad me morila samo korona. Refren mi nije izlazio iz glave. Vratili smo se u napukli stan. Pred ženom sam glumio statičara u stilu: 'Maco, nije to ništa što se ne može pokrpati', ali me predobro poznaje. Nazvao sam prijatelje Barbaru i Juricu Totha, koji su nam ponudili svoju praznu kućicu na selu za korištenje dok ne vidimo kakvo je stvarno stanje sa statikom zgrade. Navrat-nanos smo strpali prnje u gepek i krenuli. Tamo na selu sam se bacio na dovršavanje te nove pjesme. Gitara mi nije stala u auto, ali sam, srećom, ponio laptop i mikrofon te snimio prvi puta samog sebe. Urlao sam toliko glasno da su klinci imali problem pratiti nastavu na trećem. Fali mi nešto. Ne! Fali mi netko. Fale mi ljudi. Fali mi puno glasova da me uvjere da je taj refren istinit", prisjetio se Kekin.

Muzičar je dodao da je tada odlučio da pozove sve prijatelje koje poznaje da mu snime taj refren mobilnim telefonima.

"Prvo sam nazvao susjeda Shemsu 69 iz 'Brkova', Edu Maajku, te Sašu iz TBF-a, starog drugara Goluba iz 'Goblina', 'Dubiozu', Šarana iz 'Štuka', Amiru Medunjanin koju ne poznajem ali mi se čini skroz OK, nazvao sam Gibonnija, znanstvenika Igora Rudana čiji sam veliki fan, pa onda Šprajca, Sokija iz 'Elvis Jacksona', Ramba Amadeusa, Ivanku Mazurkijević i Mrleta iz 'Leta 3', Remi, Vojka V i, naravno, moje momke iz 'Piva' i svi, ama baš svi do jednoga, su pristali da mi ponove jedino što sad želimo čuti - da će i ovo jednom proći!", naglasio je Kekin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije