Muzika

Pratite nas na Google news

Hor "Una" osvojio dvije značajne nagrade

Hor "Una" osvojio dvije značajne nagrade
Foto: Srna | Hor "Una" osvojio dvije značajne nagrade
Srna

Mješoviti hor "Una" iz Novog Grada ove godine je osvojio dva značajna priznanja - zlatnu plaketu na Međunarodnom takmičenju horova "Zlatna lipa Tuhlja" u Hrvatskoj i nagradu publike na Međunarodnom festivalu horova "Zlatna vila" u Prijedoru.

Dirigent Goran Vuleta kaže da su ovo najznačajniji rezultati novogradskog hora do sada.

"Hor `Una` je u Tuhelju imao veoma zahtjevan program, što su prepoznali i žiri i publika. Osvojili smo drugu po vrijednosti zlatnu plaketu. Riječ je o festivalu čija je organizacija na zavidnom nivou i na kojem smo učestvovali treći put", rekao je Vuleta.

Prema njegovim riječima, u vrlo jakoj konkurenciji 27 horova i vokalnih sastava sa oko 850 pjevača iz Hrvatske, Slovenije i BiH, novogradski hor je osvojio zlatnu plaketu i sa osvojenih 95 bodova zauzeo visoko drugo mjesto u ukupnom poretku.

"Hor se u maju takmičio u Prijedoru na Festivalu `Zlatna vila`, gdje smo postigli značajan rezultat. Osvojili smo nagradu publike koja je, uz gran pri, najvrednija nagrada festivala", kaže Vuleta.

On smatra da je novogradski hor spreman i za takmičenja u zemljama van regiona - Mađarskoj i Poljskoj gdje se održavaju prestižni festivali horova.

Mješoviti hor "Una" osnovan je u februaru 2008. godine i ima 40 članova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije