Muzika

Humanitarni koncert Albine Smajlović Tomić i Maje Gvozden Regodić u Banskom dvoru

Humanitarni koncert Albine Smajlović Tomić i Maje Gvozden Regodić u Banskom dvoru
Foto: Ustupljena fotografija | Humanitarni koncert Albine Smajlović Tomić i Maje Gvozden Regodić u Banskom dvoru

BANJALUKA - Humanitarni koncert soprana Albine Smajlović Tomić i pijanistkinje Maje Gvozden Regodić biće održan 28. maja u Koncertnoj dvorani Banskog dvora a povodom Svjetskog dana oboljelih od multiple skleroze.

Program koncerta će upotpuniti Marija Šestić (vokal) i Ksenija Regodić (flauta).

"Oboljeli od multiple skleroze su među nama ali to često ne primjećujemo jer je ovo, kako se često kaže, 'bolest sa hiljadu lica'. Koncert šalje i poruku da oboljeli rade, stvaraju i savladavaju prepreke koliko god je to moguće, mada mnogi među njima i nemaju pristup adekvatnom liječenju. Zbog toga im pokažimo da nisu sami u tome i podržimo ih kroz dobrovoljnu donaciju koja će se moći priložiti na samom ulazu u Koncertnu dvoranu. Sav prihod od donacija biće upućen za liječenje najugroženijih pacijenata.  Koncert se organizuje u saradnji sa Udruženjem oboljelih od multiple skleroze Republike Srpske", saopšteno je iz Banskog dvora, uz napomenu da pored mogućnosti donacije na licu mjesta, svi koji žele mogu svoju donaciju uplatiti i na žiro računa Udruženja oboljelih od ove bolesti, a broj  567 162 19000025 83  otvoren je kod Atos banke.

Albina Smajlović Tomić rođena je 4. novembra 1982. godine u Gradišci, gdje je završila Gimnaziju. Diplomirala je na Odsjeku za srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Banjaluci. Godine 2009. upisuje Akademiju umjetnosti Banjaluka, Odsjek za solo pjevanje, u klasi profesorke Snežane Savičić Sekulić. Od 2011. godine bila je u klasi profesorice Dunje Simić.

Maja Gvozden Regodić završila je srednju i nižu muzičku školu "Vlado Milošević" u Banjaluci, a paralelno pohađa i završava i banjalučku Gimnaziju. Akademiju umjetnosti u Banjaluci u klasi profesora Vladimira Cvijića završava ocjenom deset 2006, a magistrirala u istoj klasi sa 27 godina. Prvu godinu magistarskih studija finansirala joj je u cjelosti Republika Srpska kao jednom od deset najboljih magistranata u državi. Kao takmičar, osvajala je brojne prve i specijalne nagrade na svim republičkim i saveznim takmičenjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije