Muzika

Humanitarni koncert banjalučkih bendova za Andreu Lazarević

Humanitarni koncert banjalučkih bendova za Andreu Lazarević
Foto: Ilustracija | Humanitarni koncert banjalučkih bendova za Andreu Lazarević

Banjalučki bendovi "Tupas mene", "Rakun", "Transfer blama" i U.D.B.A. nastupiće večeras u 21 čas u klubu "City pub" u Banjaluci na humanitarnom koncertu koji se organizuje povodom sakupljanja sredstava za liječenje sedamnaestogodišnje Andree Lazarević, koja boluje od rijetke bolesti PNH krvi.

Članovi bendova su izrazili zadovoljstvo što imaju priliku da muzikom pomognu ovoj mladoj Banjalučanki i pozivaju sugrađane da dođu u što većem broju.

Gitarista benda U.D.B.A. Kerim Kobilj, organizator ovog humanitarnog koncerta, naglasio je da mlade generacije imaju dužnost da pomognu svojoj vršnjakinji i sugrađanki, a da to trenutno mogu uraditi kroz muziku.

"Znači nam to što radeći ono što volimo pomažemo Andrei i njenoj porodici onoliko koliko mi možemo. Mi sviramo rokenrol i samim činom sviranja razbijamo neke predrasude o toj muzici i o onome što predstavlja, a to je ljubav i jedinstvo", rekao je Kobilj.

Gitarista benda "Tupas mene" Dragan Moconja ističe da se i bend "Tupas mene" svaki put rado odazove kada su u pitanju humanitarne akcije.

"Svirali smo mnogo dobrotvornih svirki. Neke smo i sami organizovali i svakako smo za to da se pomogne koliko je to u našoj moći. Mi dajemo sve što imamo i pružamo sve što možemo", istakao je Moconja.

S njim se slaže i Nemanja Gaković, basista sastava "Transfer blama".

"Transfer blama" će, kao i obično, publici svojom svirkom predstaviti zanimljive obrade kako starih, tako i novih fanki hitova. Od našeg benda nikad ne znam šta da očekujete, ali vam garantujem super zabavu", istakao je Gaković.

Basista je kroz šalu dodao da će na najavljenom koncertu nastupiti bez svog pjevača Aljoše Đumića, kojeg će zamijeniti Bojan Madžar.

"Dobar provod je zagarantovan jer na svirci neće biti našeg frontmena da svojim čarobnim, ali nimalo interesantim pričama uništi vašu maštu", dodao je kroz smijeh Gaković.

Poručio je publici da se dobro pripremi za nezaboravnu svirku jer će nastupiti "najbolji bendovi grada na Vrbasu i 'Transfer Blama'".

Mladi bend "Rakun" će takođe publici predstaviti svoj autorski rad. Gitarista Marko Dragosavljević ističe da publiku očekuje tri sata odlične zabave.

"Svakako ne smijemo zaboraviti humanitarni karakter ovog događaja, zato ovom prilikom pozivam sve koji su u mogućnosti da dođu večeras u 'City Pub', jer tri KM zaista nije mnogo, a našoj sugrađanki može da znači život", podsjetio je Dragosavljević. U klubu će biti postavljena i kutija za donacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije