Muzika

Ida Prester za "Nezavisne": Teži mi je balans s djecom nego među bendovima

Ida Prester za "Nezavisne": Teži mi je balans s djecom nego među bendovima
Foto: N.N. | Ida Prester za "Nezavisne": Teži mi je balans s djecom nego među bendovima

Poznata pjevačica Ida Prester nedavno je objavila novi video-spot za pjesmu "Minuta". Pjevačica ima uspješnu karijeru sa bendovima "Lollobrigida" i "Maika", a pjesma "Minuta" je jedan od singlova koje je objavila samostalno.

"Ovo je pjesma o opsesiji i zaluđenosti. Sjedim u autu ispod njegovog prozora i satima maštam i čekam. Jedan jako senzualan i emo ples, tako je zamišljeno", rekla je Ida Prester u razgovoru za "Nezavisne" povodom premijere ovog novog singla.

Pjevačica je nedavno publici predstavila i pjesmu pod imenom "Šansa", a kako dodaje, u narednom periodu će se mnogo više fokusirati na solo karijeru. Otkrila je i kako je pjesma "Minuta" nastala, ali i kako balansira između bendova, ali i kako balansira između karijere i porodice. 

NN: Koliko ste dugo radili na pjesmi "Minuta" i ko je sve učestvovao u njenoj realizaciji?

PRESTER: Pročitala sam jedan post prijateljice na Instagramu koji me totalno pogodio. "Imaš li minutu da pričaš sa mnom cijelu noć?" To mi je bilo dovoljno. U nekoliko sati sam napravila cijelu priču iz tog jednog stiha, od muzike, teksta, čak mi je i spot već bio u glavi. S aranžmanom mi je pomogao Srđan Popov, vama dobro poznati Sergio Lounge, pobjednik zadnjeg "Demofesta". Dečko je genije, usmjerio je pjesmu baš kuda treba.

NN: Pjesma je dobila i prateći video-spot, možete li nam reći nešto više o njemu, ko je sve radio na spotu i koliko ste dugo snimali?

PRESTER: Muzika koju radim je dosta atmosferična i filmična, u tekstovima nižem slike, lako ju je zamisliti u videu. Idealna za ovu atmosferu topljenja i strasti mi je bila Marcella Zanki, moja dugogodišnja suradnica. Snimatelj je Petar Drašković, a u spotu se pojavljuju i plesači Narodnog pozorišta. Sve je snimljeno jedne noći u starom saloncu u centru Beograda. Nasmrzavali smo se jer je zgrada iz 1910. godine, instalacije nisu baš funkcionalne, ali isplatilo se (smijeh).

NN: Da li se tokom snimanja desila neka interesantna anegdota koju ćete rado pamtiti?

PRESTER: Snimali smo u cijelom stanu u raznim prostorijama. Kad smo stigli u spavaću sobu, odjednom smo jedan plesač i ja krenuli kihati i sliniti. Šminka mi se cijela otopila od suza, nije nam bilo jasno što se događa, a onda smo otkrili pet mačaka u susjednoj prostoriji koje je gazda stana zatvorio! A oboje smo alergični. Nikad se ne zna što skrivaju zatvorena vrata.

NN: Komentari na kanalu YouTube na novu pjesmu su puni podrške, koliko Vam znači taj vid podrške i sama komunikacija sa publikom?

PRESTER: Publika je meni sve. Non-stop sam online, komuniciram kroz sve platforme, volim se družiti s ljudima s kojima govorim istim jezikom, zanimaju nas iste stvari. Na svojim društvenim mrežama sam okupila divnu ekipu, nevezano samo uz glazbu. Ljudi koji razmišljaju o budućnosti, ekologiji, odgoju svoje djece, preispituju se, trude se da svijet učine ljepšim, boljim i šarenijim. Tu je moje mjesto.

NN: Kada je u pitanju autorski rad, da li i u narednom periodu planirate objavljivati solo singlove ili su u najavi novi materijali sa Vaša druga dva benda?

PRESTER: Sad ću se najviše fokusirati na svoje solo pjesme. A "Lollobrigida" će ih rado ukrasti, malo prearanžirati i ubrzati, pa staviti u svoj repertoar. Sve su to moje kreacije koje se prelijevaju iz jednog projekta u drugi, u modificiranom ruhu.

NN: Da li Vam je jednostavnije raditi autorski materijal kao Ida ili u sklopu bendova?

PRESTER: Sličan je postupak. Uvijek ja dođem s osnovnom idejom i tekstom, pa onda aranžman odradi bend na probi u slučaju "Lollobrigide", ili producent u studiju, sad kad radim solo. S bendom je više kompromisa, mora se svidjeti svima. A sad se treba svidjeti samo meni (smijeh), veća je sloboda, ali je veća odgovornost. Nakon 20 godina mućkanja glazbe u svakakvim uvjetima i u svakakvim kombinacijama, spremna sam na taj korak.

NN: Kako balansirate solo karijeru sa bendovima?

PRESTER: Sve se to može. Teži mi je balans s djecom nego među bendovima. Ja sam radoholičar, ne znam što bih sa sobom da ne radim na sto frontova, ideje mi samo iskaču ko "pop up" reklame na ekranu.

NN: Kada je u pitanju promocija autorskog materijala, da li su u najavi neki nastupi i gdje Vas publika može vidjeti u narednom periodu?

PRESTER: Sa solo projektom ćemo pričekati jesen kad bi trebalom da bude i promocija albuma. Ali Banjaluka će me uskoro vidjeti u drugom izdanju, kao voditeljicu i domaćicu na vašem "Play media dayu" u junu. Jedva vas čekam, poželila sam se!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije