Muzika

Iron Maiden sljedeće godine na evropskoj turneji

Iron Maiden sljedeće godine na evropskoj turneji
Foto: N.N. | Iron Maiden sljedeće godine na evropskoj turneji

BEOGRAD - Bend "Iron Maiden" nakon izuzetno uspješne svjetske turneje 2016/2017, u okviru promocije svog 16. studijskog albuma "The Book of Souls" kreće sljedeće godine ponovo na turneju.

Turneju pod nazivom "Legacy of The Beast" započeće u Talinu, u Estoniji 26. maja, a završiti u O2 Areni u Londonu 10. avgusta, a posjetiće i naš komšiluk 24. jula kada će nastupati u Zagrebu, najavio je "Taramaunt".

Kompletan raspored evropske turneje može se pogledati na sajtu benda, a očekuje se da turneju nastave i u 2019.

Koncept turneje "The Legacy Of The Beast" inspirisan je "Maidenovom" istoimenom mobilnom igrom i stripom, a pozornica i scenografija će obuhvatati niz različitih, ali međusobno povezanih "svjetova", koji će, u cilju postizanja raznolikosti, pratiti set listu velikog broja hitova iz osamdesetih godina i pregršt iznenađenja s kasnijih albuma.

Menadžer benda "Iron Maiden" Rod Smelvud detaljnije objašnjava: "Kao što naši fanovi znaju, pratimo određeni ciklus turneja otkad su se Brus i Adrian ponovno pridružili Maidenu, kombinujući turneje na kojima sviramo muziku s novih albuma i tzv. ''History/Hits'' turneje. Mi uživamo u radu na ovaj način iz mnogo razloga, između ostalog i zato što bend ima priliku da svira kako nove tako i starije hitove, za koje znamo da publika uvek želi da ih čuje".

"Temu ove ''History/Hits'' turneje odlučili smo da baziramo na nasleđu imena ''Legacy Of The Beast'', koje savršeno služi svrsi, dajući nam prostor da budemo kreativni i dobro se zabavimo, posebno s Edijem. Trenutno ne želim previše da otkrijem ali radimo na nekoliko različitih scenografskih setova, a sve u skladu s tradicijom Maidena pa se nadamo da ćemo priuštiti našim fanovima fantastičan doživljaj", dodao je on.

Prodaja ulaznica za većinu koncerata počinje u petak 24. novembra.

Kao uvijek, postojaće i ekskluzivna pretprodaja za članove "Fan kluba", koja počinje 20. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije