Muzika

Italijansko muzičko otkriće godine: Angelina Mango na šestom Sea Staru

Italijansko muzičko otkriće godine: Angelina Mango na šestom Sea Staru
Foto: Ustupljena fotografija | Italijansko muzičko otkriće godine: Angelina Mango na šestom Sea Staru

Sea Star festival biće održan od 23. do 26. maja u umaškoj laguni Stella Maris kada će na brojnim pozornicama s nevjerojatnom produkcijom nastupiti niz fantastičnih izvođača.

Kako je danas saopšteno iz Sea Star festivala, izvođačima će se pridružiti italijansko muzičko otkriće godine - Angelina Mango.

"Angelina Mango u 22. godini bilježi nevjerovatne uspjehe i muzičke trijumfe: prva je žena pobjednica 74. izdanja festivala Sanremo u posljednjih 10 godina, jedna je od favoritkinja ovogodišnje 'Evrovizije', generacija Z je obožava, a njena muzika bilježi desetke miliona streamova", navode organizatori.

Dalje navode da će Angelina predstavljati Italiju na "Evroviziji" 2024. godine s pjesmom "La Noia" koja je oborila rekorde slušanosti na Spotifyju, a da je istom pjesom mlada kantautorka osvojila Lucio Dalla Press nagradu za radio, TV i web te Giancarlo Bigazzi nagradu za Najbolju muzičku kompoziciju.

Angelinu obožavaju i publika i kritika, a nastupu mlade zvijezde ubrzo nakon Evrovizije svjedočiće upravo publika šestog izdanja Sea Star festivala.

"Angelina Mango s evrovizijske pozornice uskače drito u magičnu umašku lagunu Stella Maris i pridružuje se moćnom popisu izvođača. Uz nju će nastupiti i trenutno najpopularniji i najobožavaniji mladić u Hrvatskoj - Baby Lasagna koji će svoj prvi koncert nakon Evrovizije održati upravo na velikoj pozornici Sea Stara u Umagu. Uz njih u Umag pristižu mnoge svjetske i regionalne muzičke zvijezde među kojima su John Newman (Hybrid DJ set), ARTBAT, Hot Since 82, Deborah De Luca, Joker Out, Buč Kesidi, Senidah, Grše i brojni drugi", nevedeno je u saopštenju Sea Star festivala.

Festivalske ulaznice dostupne su po promo cijeni od 98 KM s popustom od 30 odsto u odnosu na finalnu cijenu i dostupne su samo još danas do kraja dana.

"U prodaji su i jednodnevne ulaznice po promo cijeni od 58 KM, a kupiti se mogu online na službenoj stranici Sea Star festivala, na prodajnim mjestima te u sistemu Gigstix.ba", navode iz Sea Star uz napomenu da će se ovogodišnji festival realizovati  uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Istarske županije, Grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga, Turističke zajednice Istarske županije i Plave lagune.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije