Muzika

Ivan Otašević i Natalija Mladenović održali koncert u Banjaluci

Ivan Otašević i Natalija Mladenović održali koncert u Banjaluci
Foto: N.N. | Ivan Otašević i Natalija Mladenović održali koncert u Banjaluci

Istaknuti violinista Ivan Otašević i ugledna pijanistkinja iz Beograda Natalija Mladenović večeras su u Banjaluci održali koncert, uz primjenu svih propisanih epidemioloških mjera.

Otašević kaže da je za njega bila velika čast da u Banskom dvoru nastupi sa Mladenovićevom, fantastičnom pijanistkinjom, koja bilježi kvalitetne nastupe sa renomiranim svjetskim umjetnicima.

“Činjenica da je diplomac čuvenog Muzičkog konzervatorijuma "P.I. Čajkovski" u Moskvi daje ozbiljan značaj ovom koncertu u Banjaluci. Izveli smo kompozicije Ј.S. Baha, V.A. Mocarta, C. Franka i H. Vjenjavskog i mislim da smo imali uspješan i dobar koncert”, naveo je Otašević.

Ovaj koncert bio je prvo predstavljanje publici u Banjaluci Natalije Mladenović, čije prijateljstvo sa Ivanom Otaševićem, kako kaže, traje godinama, saopšteno je iz Kulturnog centra Banski dvor.

“Ova muzika je pre svega jako lepa. To nije muzika koja čoveka može da uvede u stanje depresije ili da publika posle koncerta kaže da ništa nije razumela. Ovo je muzika koja je izuzetno bliska svakom”, istakla je Mladenovićeva.

Ivan Otašević rođen je u Beogradu, gdje je stekao osnovno i srednje muzičko obrazovanje. Diplomirao je na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, a zatim magistrirao na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

Јedan je od osnivača Banjalučke filharmonije. Učesnik je brojnih festivala na kojima je osvajao nagrade i priznanja.

Natalija Mladenović rođena je 1973. godine u Samari /Rusija/. Od 1985. godine pohađala je Centralnu srednju specijalnu muzičku školu pri Državnom konzervatorijumu "P.I. Čajkovski" u Moskvi. Sa sedamnaest godina je primljena na Moskovski državni konzervatorijum "Čajkovski". Diplomirala je 1996, od kada živi i radi u Beogradu. Na Fakultetu muzičke umetnosti zaposlila se 1998. godine, kao umjetnički saradnik na Katedri za gudačke instrumente. Magistrirala je, a trenutno je na završnoj godini doktorskih studija klavira.

Dobitnik je nagrada na međunarodnim takmičenjima "Petar Konjović" u Beogradu i "Rubinštajn" u Parizu.

Koncert je trebao da bude održan u okviru programa 3. Internacionalnog muzičkog festivala "Јesenja sonata plus", ali je u oktobru otkazan zbog objektivnih razloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije