Muzika

"Izgubljeni" album Prinsa "Welcome 2 America" konačno pred publikom

"Izgubljeni" album Prinsa "Welcome 2 America" konačno pred publikom
Foto: Tanjug/AP | "Izgubljeni" album Prinsa "Welcome 2 America" konačno pred publikom

Prinsov zloglasni "izgubljeni" album "Welcome 2 America" konačno bi trebalo da bude objavljen ove godine

Snimljen 2010. godine, album je trebalo da se pojavi sljedeće, 2011, zajedno s legendarnom istoimenom turnejom u SAD, koja je ipak održana bez objavljenog albuma.

Pošto je cijelu deceniju "čamio" u trezoru, “Welcome 2 America” sada bi konačno trebalo da bude objavljen i to 30. jula putem Legacy Recordings. Album govori o rasnim odnosima, političkoj podjeli i socijalnoj pravdi, a Prins je za taj album 2010. godine rekao:

"Svijet je ispunjen dezinformacijama. Ovo je vizija Džordža Orvela. Treba da ostanemo čvrsti u vjeri u vremenima koja dolaze."

Deluxe boxset verzija novog albuma trebalo bi da sadrži album s 12 pjesama na vinilu i CD-u, zajedno s prethodno neobjavljenim cjelovečernjim koncertnim filmom iz Prinsove emisije na Forumu u Inglvudu u Kaliforniji 28. aprila 2011, piše Headliner.

Inače, fanovi Prinsa ovog mjeseca su pozvani u park Paisley kako bi 21. aprila obilježili petu godišnjicu smrti legendarnog pjevača.

Na petu godišnjicu smrti neuporedivog Prinsa, Paisley Park, njegov dom i kreativno svetište, otvara svoja vrata obožavaocima kako bi odali počast i proslavili njegov život. Gosti takođe mogu da ostave cvijeće, uspomene i druge spomen-predmete ispred statue ljubavnog simbola ispred glavnog ulaza u park Paisley.

Poslušajte naslovnu pesmu koja je prvi put uživo izvedena u decembru 2010. tokom koncerta u Madison Square Gardenu u Njujorku.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije