Muzika

Jasna Gospić na koncertu "Indexi i prijatelji"

Jasna Gospić na koncertu "Indexi i prijatelji"
Foto: N.N. | Jasna Gospić na koncertu "Indexi i prijatelji"

Jasna Gospić nalazi se među eminentnim umjetnicima koji će se 2. oktobra okupiti na sceni kultnog sarajevskog Doma mladih, gdje će izvoditi pjesme legendarnog sarajevskog sastava "Indexi" na tradicionalnom koncertu pod nazivom "Indexi i prijatelji".

Značaj događaja i emocije koje naša muzička diva nosi pred koncert utoliko su veći jer se "Indexi i prijatelj" nakon tri godine vraćaju u Sarajevo.

"Velika mi je radost i zadovoljstvo učestvovati na koncertu i sjećanju na 'Indexe' i njihove mnogobrojne lijepe pjesme. Nije to samo sjećanje na njihove hitove, nego i na jedno divno vrijeme u kojem su nastajale najljepše pjesme", rekla je Jasna.

Osvrnula se i na fenomen "Indexa", te se prisjetila zajedničke saradnje sa članovima benda, a sa nekima od njih je, osim pjesme, vezuje i višegodišnje prijateljstvo.

"Pjesme 'Indexa' su zrele, ozbiljne, a ipak popularne među širokim masama. Oni su rijetko podlijegali muzičkim trendovima, ostali su vjerni svom muzičkom pravcu, što je i jedini pravi put do uspjeha", kaže ona.

Ističe da je mnogo puta pjevala prateće vokale za "Indexe" i za Davora kao solistu, i kaže da joj je velika čast da je bila izabrana i da su je smatrali dovoljno dobrom da svojim glasom doprinese ljepoti pjesme i njenom konačnom zvuku.

"Kada neko poznaje 'Indexe' i njihove članove ponaosob, to je i ljudsko i profesionalno bogatstvo. Iako neki od njih nisu više među nama, sjećanje na njih je još uvijek veoma živo i drago. Pozdravljam i raduje me entuzijazam i dobra volja Tomislava Kašljevića koji nas sve okuplja kako bismo produžili život pjesmama 'Indexa'", zaključuje pjevačica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije