Muzika

Kroz muziku odali počast onima koji pomažu za vrijeme pandemije

Kroz muziku odali počast onima koji pomažu za vrijeme pandemije
Foto: N.N. | Kroz muziku odali počast onima koji pomažu za vrijeme pandemije

Više od 20 javnih ličnosti iz svijeta muzike, filma, medija i sporta okupilo se prethodnih dana putem interneta kako bi dali jednoglasnu podršku i pokazali zahvalnost za hiljade volontera koji tokom vanrednog stanja pomažu najugroženijima u Srbiji.

Oni su snimili svoje dionice za pjesmu i spot pod nazivom "Ljubav uvek vraća", a ovu supergrupu čine muzičari Nele Karajlić, Marko Louis, Bojan Ivković, Saška Janković, Nevena Filipović i Žarko Kovačević iz grupe SARS, glumci Nenad Okanović, Jelena Gavrilović, Ivan Bosiljčić, Viktor Savić i Marko Vasiljević, zatim sportisti Branko Lazić, Nenad Pagonis, Goran Milojević, Ognjen Jaramaz, kao i novinari Galeb Nikačević i Dragana Kosjerina.

Tekst su pisali Maša Vujošević, Milica Dimitrić, Nenad Okanović, Nenad Pirnat i Nevena Filipović, a kompozitori i autori aranžmana su Bojan Ivković, Nevena Filipović i Nikola Radivojević. Bend koji je sve odsvirao i snimio na daljinu čine kubanska basistkinja Niuvis Sabournin, bubnjar Sebastijan Kerekeš, gitarista Branko Trijić, pijanista Ivan Aleksijević i Boki Ivković na perkusijama.

Tehničku i logističku podršku pružili su "Exit" fondacija, koja već nedjeljama okuplja volontere kroz svoju akciju, ETM produkcija i Bojan Ivković, "3PIO studio", "Analog Minds", kao i platforma "Srbija kreira zajedništvo", kroz koju je i inicirana ideja za ovu akciju.

Muzičar Marko Louis za "Nezavisne" ističe da je poziv za učešće u ovoj pjesmi dobio od Nenada Okanovića i da mu je bilo posebno drago što može na ovaj način da oda priznanje volonterima.

"Odali smo priznanje ljudima koji to rade bez ikakvog interesa, ljudima koji pomažu, volontiraju, pružaju podršku starijim ljudima koji ne mogu da izlaze da kupuju i da nabavljaju sve što treba. A nisu samo oni heroji, nego svi koji rade u ovom trenutku kada je stvarno rizično da se bilo šta radi, da čovek bude u kontaktu s drugim ljudima i da se izlaže riziku da se zarazi", istakao je Marko Louis.

Muzičar je dodao da je tek na kraju projekta vidio ko je sve učestvovao u njemu.

"Kada me Oki zvao uopšte nisam ni pitao, odmah sam prihvatio, a tek na kraju sam video da su tu učestvovali ljudi iz različitih branši - sporta, medija, muzike. Baš je simpatično i mnogo je pozitivan video", rekao je Louis.

Svoje učešće na pjesmi su uzeli i bubnjar Sebastijan Kerekeš i basistkinja sa Kube s adresom u Srbiji Niuvis Sabournin.

"Već dugo razmišljamo o mogućnostima snimanja muzike iz sopstvenog studija. Rad na tome trajao je nekoliko godina i ostvario se nedavno. Snimanje nam je došlo kao poslastica, a izazovu smo se radovali. Ceo proces smo doživeli kao jedan drugarski poduhvat i ništa nam nije teško palo", poručili su muzičari.

Sebastijan i Niuvis smatraju da je moguće na ovaj način podići svijest građana da se više uključe u akcije volontiranja.

"Sigurno je da verujemo i da se nadamo tome. U suprotnom, pesma ne bi imala misiju. Važno je da je svako dao onoliko koliko je mogao i da je sve proizniklo iz najiskrenije namere", poručili su Sebastijan i Niuvis.

Kada je u pitanju sama pojava virusa korona, ovaj muzički par ističe da se pridržavaju pravila koja su propisana i da čine sve da ovo vrijeme bude pozitivno i produktivno u okvirima koji su im dati.

"Nadamo se da posledice neće biti jako velike i da će svako pronaći svoju svrhu u ovoj situaciji", istakli su Sebastijan i Niuvis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije