Muzika

"Jedinstvo" održalo koncert u Čelincu

"Jedinstvo" održalo koncert u Čelincu
Foto: Srna | "Jedinstvo" održalo koncert u Čelincu

U Čelincu je održan koncert duhovne muzike Srpskog pjevačkog društva (SPD) "Jedinstvo" iz Banjaluke povodom jubileja - 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve.

Pod dirigentskom palicom Nemanje Savića na programu koji je sinoć izveden u Hramu Svetog arhangela Gavrila našla su se neka od djela najljepše duhovne muzike domaćih kompozitora.

"Posebno je zadovoljstvo održati koncert u ovom velelepnom hramu jer je on inspirativan svojom akustikom, podstiče i daje uvijek novi elan i polet pjevačima da prikažu program na što višem nivou", rekao je Savić.

U programu su nastupili solisti sopran Ana Marković i tenor Živan Živanović.

"Pjevamo duhovne i svjetovne kompozicije, a osjećaj kad pjevam je veličanstven i ono što nosim u sebi ne može se opisati riječima već treba doživjeti", istakao je Živanović.

Uprava Čelinačke parohije, koju vode sveštenici Radivoj Vujanić i Dejan Popović, u znak uspješne saradnje uručili su prigodne darove Saviću, načelniku opštine Čelinac Momčilu Zeljkoviću, kumu Hrama Željku Jungiću i nadzorniku za vjeronauku Slavoljubu Lukiću.

Organizatori ovog duhovnog događaja bili su Crkvena opština Čelinac i opština Čelinac.

Na poziv Mitropolije dabrobosanske članovi SPD "Jedinstvo" predstojećeg vikenda nastupiće u Sarajevu na horskom festivalu duhovne muzike. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije