Muzika

Jelić: Pevanje mora da vam bude život, a ne samo profesija

Jelić: Pevanje mora da vam bude život, a ne samo profesija
Foto: Pexels/Alexandro D'Elia | Jelić: Pevanje mora da vam bude život, a ne samo profesija

BEOGRAD - Operska pjevačica Marija Jelić bila je gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor, gdje je govorila o nastupima sa Beogradskom filhamonijom, u ulozi Toske i na Siciliji.

Jelić je rekla da je počastvovana što je imala priliku da krajem januara nastupi sa Beogradskom filhamonijom u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, nakon što je polagala audiciju kod dirigenta Gabrijela Felca .

Na koncertu je izvedena "Simfonija tužnih pesama" poljskog kompozitora Henrika Gorcekog, iskustvo koje je Jelić "značajno unapredilo ne samo u  interpretativnom, nego i u duhovnom smislu".

"Delo se sastoji iz tužnih pesma, koje su hrišćanske i lične, i imaju subjektivni momenat . Potrebno je u tehničkom smislu da imate mogućnost razvoja i kontrole vašeg glasa, u smislu dinamike, boje, različitog stila pevanja", istakla je umjetnica.

Jelić je dodala da je za nju koncert bio velika čast i da se nada da je jedna od prvih stvari koje će raditi sa "fantastičnim orkestrom Beogradske filharmonije".

Proteklih mjeseci Jelić je debitovala u ulozi Toske u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu uz Željka Lučića kao Skarpije, što je za pjevačicu bio veliki događaj, a u decembru je izvodila sa Kamernim orkestrom SNP u Beogradu "Iluminacije" Bendžamina Britena.

Prije nekoliko dana imala je solistički koncert na Siciliji u teatru Garibidi gdje je sa pijanistom Koradom Balbom izvela program iz njujorškog Karnegi hola od prije godinu dana, 7. februara je očekuje ponovo "Toska".

Istog mjeseca slijedi izvođenje "Aide" u Kairu, dok je u maju očekuje Četvrta simfonija Gustava Malera sa Sofijskom filharmonijom.

"Najvažnije je da volite pevanje. Mora da vam bude život, a ne samo profesija. Morate da imate posvećenost, ali ne samo u fazi svakodnevnog vežbanja nego i u izgradnji vaše ličnosti. Vi rastete sa umentošću kao čovek", ocijenila je ona.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije