Muzika

Josipa Lisac dobitnica Porina za životno djelo

Josipa Lisac dobitnica Porina za životno djelo
Foto: Facebook/Josipa Lisac | Josipa Lisac dobitnica Porina za životno djelo!

Josipa Lisac, muzička diva i Tomislav Uhlik, kompozitor i dirigent, dobitnici su Porina za životno djelo koji će im biti uručen na svečanoj dodjeli u Rijeci.

Upravni odbor Porina dodjeljuje nagradu za životno djelo onim umjetnicima koji su svojim radom, trudom i uspjehom znatno doprinijeli kulturi, ali i ostavili veliki trag u hrvatskoj muzici.

Josipa Lisac na sceni je više od 50 godina. Naglašenog pjevačkog identiteta protkanog različitim muzičkim stilovima, posebna je po svojoj specifičnoj boji glasa koji seže od kontraalta do soprana, scenskoj pojavi kao i odličnim interpretacijskim sposobnostima.

Posljednjem Josipinom diskografskom albumu "Josipa Lisac from Croatia Records studio" objavljenom krajem 2018. godine pripala su čak tri Porina, za pjesmu "Dok razmišljam o nama" Josipa je dobila još jednog Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu, a album je pobijedio i u konkurenciji za najbolju produkciju i najbolji snimak. Osim na CD-u i Blu-rayu ovaj album je prošle godine objavljen i na dvostrukom vinilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije