Muzika

Pratite nas na Google news

Josipa Lisac proslavila 70. rođendan sa publikom u Beogradu

Josipa Lisac proslavila 70. rođendan sa publikom u Beogradu
Foto: Live Production | Josipa Lisac proslavila 70. rođendan sa publikom u Beogradu
N.N.

Muzička diva Josipa Lisac proslavila je Dan zaljubljenih i svoj 70. rođendan u petak uveče emotivnim dvočasovnim koncertom u ispunjenom Sava centru u Beogradu, gdje je oduševljena beogradska publika mogla da uživa u zahtjevnim, a besprekornim izvedbama njenih brojnih bezvremenih hitova kakvi su "Boginja", "Gdje Dunav ljubi nebo" ili "Magla".

Josipa je već u početku izvela klasike sa početka karijere "O jednoj mladosti" i "Dok razmišljam o nama", isprva rekavši da uopšte večeras "ne bi govorila o godinama", ali se malo kasnije našalila kako je njena "brojka monstruozna, metuzalemska!"

"Na tom putu kroz vrijeme, jednom dugačkom putu, pitaju me: Josipa kakvi su vaši planovi? Kažem: Ne znam, i sutra je novi dan", rekla je Josipa pozdravljena burnim aplauzima.

U pratnji odličnog, nadahnutog benda, u kome su izvrsni bili gitarista Elvis Penava, bubnjar Borna Šercar, basista Davor Črnigoj i klavijaturista Toni Starešinić, Josipa je izvela i novije pjesme poput "1000 razloga", "Tebi putujem" i "Tu". Priznala je i da je "najviše veseli ta nepredvidivost" pri izvođenju prearanžiranih, džeziranih verzija starih pesama.

Specijalni gost koncerta bio je Vukašin Marković, frontmen beogradskog benda Irie FM, koga je Josipa sama otkrila kao talentovanog muzičara i poželjela ga za gosta u Beogradu, a kako se nada i u Zagrebu, jer "kad ti se svidi nešto, to se ne može prepričati, to se mora čuti". Josipa je sa pjevačem i trombonistom Markovićem, uz pomoću klavijaturiste Save Miletića, izvela Irie FM hit "Putevi". Za  Markovića Josipa je "jedna jedina, neponovljiva diva!"

Završnicu koncerta obilježili su veliki hitovi "Hir, hir, hir", "Danas sam luda" i "Magla", i na kraju simbolično "Ispočetka", poslije čega su Josipa i bend ispraćeni dugotrajnim ovacijama iz Sava centra.

"Kakve je sve divne trenutke događaje meni priuštio Beograd! Nisam to rekla za aplauz, već iskreno! Hvala vam najljepša što ste došli. Volim Beograd. Ja sam se razvijala u bivšoj državi, tu sam bila prepoznata odmah od ljudi izuzetnog autoriteta. Zahvaljujem se što ste došli, što ste uvijek tu. Što kroz kreaciju mogu pokazati ono što jesam", priznala je Josipa u Sava centru.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije