Muzika

Jovana Raljić i Klemens Cajlinger u Banskom dvoru

Jovana Raljić i Klemens Cajlinger u Banskom dvoru
Foto: N.N. | Jovana Raljić i Klemens Cajlinger u Banskom dvoru

BANJALUKA - Jovana Raljić (violina) i Klemens Cajlinger (klavir) održaće koncert u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u četvrtak, 28. aprila, s početkom u 20 časova.

Kako je saopšteno iz Banskog dvora, besplatne pozivnice za koncert mogu se preuzeti na biletarnici ove kuće radnim danom u periodu od 12 do 18 časova.

Jovana Raljić rođena je u Banjaluci. Magistar je sa najvišim priznanjem na najistaknutijoj svjetskoj Akademiji umjetnosti u Beču, centru klasične muzike, kod profesora Christiana Altenburgera. Dobitnica je brojnih prvih nagrada i priznanja na internacionalnim takmičenjima violine u Italiji, Njemačkoj, Austriji, Srbiji...

Klemens Cajlinger rođen je u Beču. Studirao je na Konzervatorijumu "Brukner" u Lincu, a potom na Univerzitetu za muziku i izvođačke umjetnosti u Beču.

Dobitnik je brojnih priznanja, među kojima su prva nagrada na takmičenju "Jugend musiziert", te prvo mjesto na Evropskom muzičkom takmičenju za mlade u Antverpenu, kao i nagrada na takmičenju "Betoven" u Beču. Kao solista nastupao je na koncertima širom Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije