Muzika

Jubilarni koncert ansambla "Libertango" u Banskom dvoru

Jubilarni koncert ansambla "Libertango" u Banskom dvoru
Foto: Borislav Brezo/Banski dvor | Jubilarni koncert ansambla "Libertango" u Banskom dvoru

BANJALUKA - Koncert kamernog ansambla "Libertango" povodom 20 godina postojanja biće održan u Koncertnoj dvorani Banskog dvora sutra sa početkom u 20 časova.

Kako javljaju iz Banskog dvora, ovaj sastav čine dobro poznata imena na banjalučkoj muzičkoj sceni, profesori muzike i iskusni izvođači Sanja Zelić - klavir,  Ljiljana Milić - gitara, Boris Dukić - klarinet/saksofon, Sanjin  Mirić - bas gitara i Darko Ružičić - harmonika.

Gosti koncerta su  Ad hok orkestar "Prijatelji  Libertanga" pod dirigentskom palicom  Branke Radošević, Dejan Trkulja - bubanj i Dejan Đorđević - kontrabas.

"Kamerni ansambl 'Libertango' postoji i radi od 2003. godine. Instrumentalno izvođenje umjetničke muzike i muzike argentinskog tanga od strane ovog sastava, do sada je prepoznala brojna publika prisutna na samostalnim koncertima, manifestacijama i drugim kulturnim dešavanjima u gradu, regionu i inostranstvu. Članovi 'Libertanga' posebno su ponosni na činjenicu da se i dalje uspješno bave promovisanjem kvalitetne muzike različitih pravaca, ali i da su začetnici razvoja ljubavi prema tangu nuevu u našem gradu, pojave tango praktika i milongi, čime Banjaluka postaje dio velike evropske i svjetske tango scene", saopšteno je iz Banskog dvora.

Kroz svoje postojanje, saopšteno je u nastavku, "Libertango" je održao mnogo koncerata od kojih svakako treba izdvojiti koncerte u Banjaluci, Sarajevu, Gubiju u Italiji, Požarevcu, Doboju, Gradišci, Prijedoru, Prnjavoru...

"Učestvovali su u mnogim manifestacijama humanitarnog karaktera. Prisustvovali su aktivno na mnogobrojnim seminarima i radionicama sa poznatim umjetnicima (Čezare Kjakjareta, Đampaolo Bandini...) Godine  2005. godine snimili su nosač zvuka u saradnji sa Javnim servisom BiH u Sarajevu. Snimaju i različite materijale za produkciju RTRS-a, ATV, JS BiH (izbor pretstavnika BiH za Evrosong 2009. godine), Radio BiH (Evroradijska razmjena sa 14 zemalja Evrope snimljenog materijala sa koncerta održanog u Banskom dvoru - Banjaluka). Ostvarili su saradnju sa Narodnim pozorištem Republike Srpske na predstavi 'Majka Hrabrost i njena djeca'. Osnovni pokretač kamernog sastava 'Libertango' je ljubav", zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije