Muzika

Jutjub uklanja novu pjesmu Beogradskog sindikata o Kosovu?

Jutjub uklanja novu pjesmu Beogradskog sindikata o Kosovu?
Foto: Slika sa videa | Jutjub uklanja novu pjesmu Beogradskog sindikata o Kosovu?

Pjesma "Dogodine u Prizrenu", koju izvodi grupa Beogradski sindikat i etno-grupa "Trag", mogla bi biti uklonjena sa kanala Jutjub, iako je za samo jedan dan prikazivanja imala preko 150.000 pregleda.

Pjesma je posvećena svim nevinim žrtvama na Kosovu i Metohiji, sa porukom da se nikada ne zaborave i u nadi da će bog dati da se one ne ponove. U spotu su prikazani dokumentarni snimci o stradanju srpskog naroda i svetinja na Kosovu i Metohiji.

"Upravo smo dobili poruku od Jutjuba da je spot za pesmu 'Dogodine u Prizrenu' uznemirujućeg sadržaja, zbog čega Jutjub razmatra da ga ukloni. Kao posledica toga, momentalno smo uklonjeni sa trendinga, gde smo od sinoć bili na poziciji broj 1“, napisao je Dimović i dodao:

"Svaka čast na proceni! Može tuča u rijalitiju, a ne može stradanje srpskog naroda. Može golotinja i prostakluk, a ne može spaljena crkva! Ovo je dokaz da smo pesmom uzburkali mnoge duhove. Nastavljamo da se borimo! Nema povlačenja, nema predaje! DOGODINE U PRIZRENU!"

Pjesma je o stradanju srpskog naroda na Kosmetu, a u spotu su prikazane scene bombardovanja 1999. godine, kao i scene toga kako Albanci ruše crkve, navodi portal "Vidovdan".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije