Muzika

Kaliopi za "Nezavisne": Moja muzika ulazi u sve zidove

Kaliopi za "Nezavisne": Moja muzika ulazi u sve zidove
Foto: Kristijan Teodorov | Kaliopi za "Nezavisne": Moja muzika ulazi u sve zidove

Jedna od najvećih muzičkih zvijezda današnjice, makedonska diva Kaliopi, najavila je nastup u Banjaluci, koji je zakazan sa sutra, u 20 časova, na pozornici Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Prepoznatljiva po izrazito moćnoj i emotivnoj interpretaciji, kao i posebnoj energiji i šarmu koje donosi na scenu, i velikim brojem hitova kao što su "Bato", "Kofer ljubavi", "Znam da te volim", "Melem", "Crno i belo", "Vučica", "Poželi", "Nevinost", "Mrvica", "Oprosti", "Rođendan", "Presuda" i mnogi drugi, ova dama na svakom svom koncert ostvari posebnu vezu sa publikom koja traje do sljedećeg susreta. U razgovoru za "Nezavisne" pjevačica govori o najavljenom koncertu, o interakciji sa publikom, o epitetu dive koji nosi, kao i dosadašnjim iskustvima s publikom u gradu na Vrbasu.

NN: Najavili ste nastup u Banjaluci. Šta planirate da predstavite publici?

KALIOPI: Za ovu turneju pripremili smo koncert koji se programski i dinamički potpuno razlikuje od prethodnih koncerata koje je banjalučka publika imala priliku da vidi. Svakako, biće to ponovni doživljaj za pamćenje. Ja jedva čekam!

NN: Vaš koncert će biti održan u Narodnom pozorištu, pa će samim tim imati nešto intimniju atmosferu. Koja je za Vas najveća razlika između intimnih koncerata, poput ovog, i velikih stadiona i dvorana?

KALIOPI: Veličina prostora ne određuje veličinu koncerta, već samo njegov karakter. Moja muzika ulazi u sve zidove, a moja publika to prepoznaje. Prvi put sviramo u Narodnom pozorištu, ali znam da će biti prelepo.

NN: Kakva su Vaša dosadašnja iskustva sa publikom u Banjaluci?

KALIOPI: Fenomenalna! Nezaboravna. Ona dva koncerta u Banskom dvoru i jedan na tvrđavi Kastel su naše dosadašnje zajedničke priče. Prelepe priče... Stvarne, a nestvarne...

NN: Koliko Vam je tokom samog nastupa bitna komunikacija sa publikom i da li publika nekad može da bude dodatni član sastava s kojim nastupate?

KALIOPI: Interakcija s publikom tokom koncerta je nakon muzike nešto najdragocenije. Publika je i te kako aktivni deo sastava. Moja najveća inspiracija i snaga.

NN: U jednom intervjuu rekli ste da to što ste diva nekada više odmaže nego što pomaže, na šta ste tačno mislili?

KALIOPI: Pa, ja sam bila posvađana s tim epitetom dok nije nastala pesma "Oprosti", u kojoj je Romeo Gril napisao stihove "A diva nikad

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije