Muzika

"Kamp šot river spleš": Zvuk rokenrola u koritu Une

"Kamp šot river spleš": Zvuk rokenrola u koritu Une
Foto: N.N. | "Kamp šot river spleš": Zvuk rokenrola u koritu Une

Dvojica mladih entuzijasta Vedran Đurašinović i David Crnobrnja osmislili su novi festival pod nazivom "Kamp šot river spleš", koji će biti realizovan 6. i 7. avgusta u Novom Gradu.

Festival, koji će okupiti šest mladih regionalnih bendova, po riječima organizatora vratiće zvuk rokenrola u ovaj grad, a jedna od specifičnosti ovog projekta jeste sam prostor gdje će se održati koncerti, te će se bina nalaziti na prirodno nastaloj adi u koritu rijeke Une. Priliku da se predstave publici dobiće bendovi KOB, "Racija", "Infuzija", "Deminutiv", "Grupa Retro" i BIP.

"Cijela priča se vrti oko našeg bisera, rijeke Une, na kojoj smo svi odrasli. Kada kažem svi, ne mislim samo na mene i Davida, već na još 20 mladih volontera koji će biti ključni u realizaciji i organizaciji festivala i festivalske zone. Festivalska zona će takođe da sadrži prostor za kampere, koji će iz svojih šatora iz blizine moći da posmatraju rijeku i prirodu oko nje. Takođe, da ne zaboravim spomenuti: ovo je prvi put da se u Novom Gradu organizuje muzički festival", rekao je Vedran Đurašinović, jedan od organizatora festivala.

On je pojasnio da je festival bio planiran za prethodnu godinu, međutim zbog situacije sa virusom korona bili su prinuđeni da ideju realizuju ove godine, što im je na kraju i pomoglo jer su imali vremena da priču podignu na još viši nivo.

"Sam festival je dobio ime po sada već kultnom citatu frontmena grupe 'Brkovi', Šemse 69, koji glasi: 'Volio bih ja da 'Iron Maiden' svira u Bihaću, na Uni, da se to zove 'Kamp šot river spleš festival' i da svi imamo dugu kosu!'. Ali eto, mi smo odlučili da istoimeni festival organizujemo ne u Bihaću, već u našem gradu", rekao je Đurašinović za "Nezavisne".

Istakao je da ovim festivalom posebno žele da skrenu pažnju na lične priče bendova, kako su osnovali svoj bend, zanimljive priče sa turneja i slično, čime žele bendove i publiku spojiti na do sada neviđen način.

"Koncerti će trajati do duboko u noć, a svima onima koji su odlučni i hrabri ponudićemo noćno kupanje i vožnju lađom. A stvar na koju smo jako ponosni jeste da će festival pratiti ekipa snimatelja i fotografa, te će na kraju iz toga nastati kratki dokumentarac o festivalu", rekao je Đurašinović te dodao da će publika imati priliku da sluša neke od najmlađih izvođača iz regionalne rokenrol scene i istovremeno uživaju u ambijentu koji malo koji grad ima. Pauze između festivalskih večeri će moći da popune kupanjem u Uni i vožnjom lađom, plovilom karakterističnim samo za rijeku Unu.

Festivalska zona se oba dana otvara u 19 časova, a posjetioci će imati priliku da kupe karte na ulazu u festivalsku zonu. Mladi organizatori Đurašinović i Crnobrnja su studenti na smjeru Grafički dizajn, te su sav vizuelni identitet i promotivnu kampanju sami kreirali. Festival je nastao kao projekat Omladinske banke Novi Grad, koji finansijski podržava Fondacija "Mozaik" iz Sarajeva, a veliku podršku su dobili i od lokalnih privrednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije