Muzika

"Kastel Rock Fest" priprema spektakl za banjalučku publiku

"Kastel Rock Fest" priprema spektakl za banjalučku publiku
Foto: N.N. | "Kastel Rock Fest" priprema spektakl za banjalučku publiku
David Jojić

Muzički festival "Kastel Rock Fest" biće održan na banjalučkoj tvrđavi Kastel 17. i 18. avgusta.

Prve večeri festivala nastupiće banjalučki bend "Balkan Express" sa gostima. Ovaj koncert će ujedno biti i proslava jubileja banjalučkog gitariste Momira  Mome Nikića, koji slavi 40 godina bavljenja rokenrol muzikom.

Organizator ovogodišnjeg, 13. "Kastel Rock Festa" Siniša Tomić ispred Hard Rock radija ističe da je ulaz na festival prve večeri besplatan te poziva sve sugrađane da zajedno sa bendom "Balkan Express" i gostima proslave veliki jubilej jednog od najboljih muzičara grada na Vrbasu Momira  Mome Nikića.

"Druge večeri festivala nastupiće bend 'Tibor i Baš Čelik', grupa 'Vatra' i naš orkestar 'Rock Simfonija'. Ulaznica za drugo veče festivala 'Kastel Rock Festa' će se prodavati po cijeni od 10 KM", rekao je Tomić i istakao da su moguća još neka iznenađenja na "Kastel Rock Festu".

Jedan od osnivača "Rock Simfonije" Dragan Moconja ističe da će orkestar ovaj put izvesti potpuno novi repertoar upotpunjen sjajnim domaćim i regionalnim gostima.

"Zajedno sa orkestrom 'Rock Simfonija' na ovogodišnjem 'Kastel Rock Festu' nastupiće i reper Marčelo, Dejan Cukić, gitarista Muris Varajić, dječji hor 'Mama Vox', kao i naši sjajni solisti", rekao je Moconja.

Gitarista dodaje da ovaj festival već nekoliko godina priprema muzički spektakl za svoje sugrađane i podiže muzičku scenu grada na Vrbasu na jedan potpuno novi, svjetski nivo.

"Realizacija ovakvog festivala doprinosi razvoju na mnogo polja, uključujući i samu turističku ponudu grada Banjaluke. I nas i posjetioce očekuje jedan veliki muzički podvig pun energije", naglasio je Moconja.

Muzički festival "Kastel Rock Fest" se ove godine organizuje 13. put, a prethodnih godina, organizatori ovog muzičkog spektakla su u grad na Vrbasu doveli neka od najvećih svjetskih muzičkih imena.

"Festival je imao četiri godine pauze, ali ne smijemo zaboraviti da je ovaj festival doveo najveće zvijezde u Banjaluku. Na ovom festivalu su nastupili slavni muzičar Leni Krevic, bend 'Apocalyptica', kao i sastav 'Franz Ferdinand', koji je nastupio na desetom izdanju festivala", rekao je Tomić.

Organizator dodaje da se, bez obzira na pauzu od četiri godine, "Kastel Rock Fest" može uvrstiti među najstarije festivale u Banjaluci koji čuvaju tradiciju rokenrol zvuka.

Ulaznice za drugi dan ovogodišnjeg izdanja "Kastel Rock Festa" zainteresovani mogu kupiti na Trgu Krajine i u sistemu www.kupikartu.ba po cijeni od 10 KM. Organizator festivala je Hard Rock radio iz Banjaluke.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije