Muzika

Kemal Gekić u Banskom dvoru: Online koncert pijaniste svjetskog glasa

Kemal Gekić u Banskom dvoru: Online koncert pijaniste svjetskog glasa
Foto: N.N. | Kemal Gekić u Banskom Dvoru: Online koncert pijaniste svjetskog glasa

BANJALUKA - Sa željom da nastavi kvalitetnu komunikaciju sa svojom publikom i za vrijeme trajanja vanrednih mjera u vezi sa suzbijanjem širenja virusa korona, Kulturni centar Banski dvor započeo je seriju online emitovanja koncerata značajnih domaćih, regionalnih i svjetskih umjetnika koji su u proteklom periodu nastupili u festivalskim i drugim programima ove ustanove.

Treći online koncert biće emitovan 28. aprila u 20 časova. Publika će biti u prilici da uživa u koncertu pijaniste svjetskog glasa Kemala Gekića.

Njegov koncert obogatio je program Banskog dvora u aprilu 2019. godine.

"Nakon koncerata istaknutih umjetnika iz oblasti džez i tradicionalne muzike, seriju online emitovanja ćemo nastaviti kroz premijerno prikazivanje koncerta svjetski renomiranog pijaniste Kemala Gekića, posebno poznatog po jedinstvenom i upečatljivom tumačenju djela Franca Lista. Iskreno se nadam da će se situacija sa pandemijom virusa korona smiriti u dogledno vrijeme i da ćemo maestra Gekića ponovo vidjeti u Banskom dvoru, jer bi on polovinom oktobra trebalo da otvori 3. Internacionalni muzički festival 'Jesenja sonata'", rekao je Mladen Matović, direktor Banskog dvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije