Muzika

Kesić i Odicki idu na festival "Slavjanski bazar"

Kesić i Odicki idu na festival "Slavjanski bazar"
Foto: N.N. | Kesić i Odicki idu na festival "Slavjanski bazar"

BANJALUKA- Na Međunarodnom festivalu umjetnosti "Slavjanski bazar" 2020. godine, koji će biti održan u Vitebsku, u Bjelorusiji, BiH će predstavljati Elena Kesić i Ivona Odicki, saopšteno je u Slovenskom kulturnom centru.

Na izbornom takmičenju BiH Elena Kesić iz Mrkonjić Grada je pobijedila u kategoriji od osam do 14 godina, a Ivona Odicki iz Prijedora u kategoriji od 18 do 31 godine.

Ovo takmičenje je održano u punoj koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci u petak veče, u organizaciji Slovenskog kulturnog centra iz Banjaluke. 

U saopštenju se navodi da su drugo mjesto osvojile Sara Milivojević iz Brčko distrikta, u kategoriji djece, i Irina Subašić iz Banjaluke u kategoriji mladih pop pjevača. Drugoplasiranim takmičarima je Slovenski kulturni centar obezbijedio učešće na dječjem festivalu "Zlatne iskre" i festivalu mladih izvođača "Otkriće" u Varni, u Bugarskoj.

Trećeplasirani takmičari su takođe dobili pravo učešća na festivalima u inostranstvu: Danilo Milosavljević iz Banjaluke na festival za djecu "Razigrane note" u Zagreb, a Milica Stijepić Ivić iz Prijedora putuje na festival "Riga Simphony" u glavni grad Letonije, navedeno je u saopštenju.

U revijalnom dijelu programa nastupila je Jelena Šukalo iz Banjaluke, jedna od ranijih predstavnica BiH na "Slavjanskom bazaru".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije