Muzika

Kolja pred koncert u petak na Kastelu: Zbog Banjaluke imam posebnu tremu

Kolja pred koncert u petak na Kastelu: Zbog Banjaluke imam posebnu tremu
Foto: Dražan Pozderović | Kolja pred konert u petak na Kastelu: Zbog Banjaluke imam posebnu tremu

BANJALUKA - Koncert Kolje i "Grobovlasnika" na tvrđavi Kastel biće održan u petak sa početkom u 21 čas i biće ovo prvi solistički koncert ove grupe u rodnom gradu njihovog vođe Nikole Kolje Pejakovića, s obzirom da su ranije samo jednom svirali prije šest godina na istom mjestu u okviru Demofesta.

Ovaj koncert organizuje "OK team" i isti će biti održan neposredno prije objavljivanja Koljinog petog studijskog albuma, koji će nositi naziv "Sreća i druge brige".

Ovim povodom Nikola Kolja Pejaković održao je juče konferenciju za medije rekavši da su njegova očekivanja maksimalna.

"Nikad ranije u Banjaluci nismo imali samostalni koncert. Svirali smo na 'Demofestu'. Šest godina je prošlo od tada. Sjećam se toga. Bio je to dobar koncert, ali počinjao je u pola četiri ujutru i došli smo poslije nekog benda koji je smorio raju i mnogo toga je bilo kako ne treba, tako da se mi stvarno radujemo ovom koncertu. Jasno vam je šta meni taj koncert znači. Imam tremu isključivo zbog Banjaluke. I inače imam tremu, ali sada je ona još veća zbog Banjaluke. Ja sam odgađao malo ovaj koncert. Istina, nismo ni imali puno poziva, ali ja sam ovaj koncert odgađao jer sam htio da napravim koncert na Čairama, na školskom igralištu, i mislim da to ostaje da li za avgust, da li za sljedeću godinu. Tada ćemo se vratiti na mjesto gdje je sve počelo i imaćemo i goste", rekao je Kolja.

On je naglasio da u petak "Grobovlasnici" dolaze sa pojačanim sastavom.

"Imamo pet cura koje sviraju duvačke instrumente, imamo starog-novog basistu Nikolu Usanovića, koji je bio prva postava 'Grobovlasnika'. On se vratio u bend. Ovi ostali su svi isti - Vojo Aralica, Ivana Aleksijević Pančevac i ja. Tu nam je i Sanja Đuričić, koja je radila editing albuma i svira bas u nekoliko pjesama. Dolazimo spremni i zagrijani u Banjaluku. Hvala organizatoru što nas je pozvao", istakao je Kolja.

On je otkrio da će na novom albumu biti 14 novih pjesama, a neke od njih publika u Banjaluci će u petak premijerno čuti.

"To nam je najbolji album, iako svi govore da im je posljednji album najbolji. Međutim, između naših albuma obično prođe po pet-šest godina i sa svakim novim albumom se vidi neka zrelost. Iako sam ja mislio da poslije četvrtog albuma Aralica i ja ne možemo da idemo dalje u smislu promjene zvuka, a pritom da ipak ostanemo prepoznatljivi, mislim da smo ovim albumom napravili korak dalje. To je i logično, jer mi ulazimo u studio kad imamo razlog za to", najavio je Kolja, dodajući da bi album trebalo da izađe krajem juna ili početkom jula.

S obzirom na to da je Kolja na prošlom albumu komponovao i pjevao nekoliko pjesama Jovana Jovanovića Zmaja, otkrio je da ovaj put nema "poetskih izleta".

"Sad sam se opet vratio u svoj egoizam. Zmaj Jovine pjesme su bile jedna faza, pošto sam imao slikovnicu na klaviru, a ja sam počeo malo da sviram i klavir, tačnije je reći da nabadam nešto po klaviru. Toga nema ovaj put. Voja Aralica je tu ključ. On se muzici posveti na jedan način koji više ne rade producenti. Što on kaže, ovo je posljednja ploča srpskog rokenrola. Tako se ploče više ne rade", kazao je Pejaković i dodao da svoje albume doživljava sve boljima, jer su ličniji, intimniji, zreliji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije