Muzika

Kolosalan nastup Paula Kalkbrennera za kraj "Sea Dancea"

Kolosalan nastup Paula Kalkbrennera za kraj "Sea Dancea"
Foto: Promo | Kolosalan nastup Paula Kalkbrennera za kraj "Sea Dancea"

Uz kolosalan scenski nastup apsolutnog lidera svjetske elektronske scene Paula Kalkbrennera spuštena je zavjesa na peto jubilarno izdanje "Sea Dance" festivala. Tokom tri noći i dana kroz festivalske kapije na skrivenom biseru jadranske obale, plaži Buljarica u Budvi, prošlo je preko 47.000 posjetilaca iz gotovo 30 zemalja svijeta. Slavljeničko izdanje festivala ostaće upamćeno po sjajnim koncertima i visokoenergetskim žurkama, koje su atmosferu dovele do tačke ključanja. Čast da nastupi prvog dana i otvori festival imao je jedan od najvećih svjetskih muzičkih producenata, legendarni Najl Rodžers, sa svojim bendom "The Chic", koji su redali jedan za drugim neke od najvećih hitova u istoriji popularne muzike. Nakon ovog istorijskog koncerta, nastupio je i belgijski hitmejker Lost Frequencies, koji je za "Sea Dance" rekao da je njegov omiljeni i najbolji festival na svijetu!

Publiku su sutradan do vrhunca doveli i Dimitri Vegas & Like Mike. Grčko-belgijski duo u potpunosti je prenio na "Sea Dance" atmosferu "Tomorrowlanda". Jedan od trenutaka koji će ostati upamćeni je i onaj kada je ovaj slavni dvojac pozvao s glavne bine obožavaoce da bace svoje majice u vazduh, što je razgaljena publika s oduševljenjem prihvatila.

Priliku da zatvori drugo veče imala je tehno kraljica Nina Kraviz, koja nije ostala ravnodušna pred jedinstvenom lokacijom morskog izdanja "No Sleep" bine, nazvavši je nevjerovatno lijepom.

Finalnu noć obilježio je berlinski mag Paul Kalbrenner, koji je pred prepunim prostorom ispred glavne bine pokazao zašto je jedan od najboljih svjetskih producenata današnjice i kako su njegovi stadionski nastupi uživo podigli cijelu elektronsku scenu na jedan novi nivo.

Jednako energično bilo je i na nastupu rok zvijezde nove generacije Alis Merton, čiji je veliki hit "No Roots" osvojio cijelu planetu, a pred čije izvođenje je zamolila publiku da ostave telefone i pjevaju s njom.

Horsko pjevanje prisutnih dirnulo je i legende regionalne rok scene, bend "Bajagu i Instruktore", koji su redali antologijske numere, ali i materijal s novog albuma. Groznica subotnje večeri na "Addiko Main Stage powered by Turistička organizacija Budve" započeta je uz set DJ-a Lada Raičkovića i nastavljena uz uvijek autentičnog i originalnog Ramba Amadeusa, koji je izveo najveće hitove, poput "Balkan boj" i "Urbano, samo urbano".

Čast da zatvori glavnu binu ove godine imao je Marko Nastić, a tradicionalno "Sea Dance" festival zatvoren je na famoznoj "No Sleep" bini, gdje je ovogodišnje finale iznio furiozni tehno heroj Dax J, poznat po završnim nastupima na najvećim muzičkim događajima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije