Muzika

Koncert Franje Pećarića i Brigite Vilč na Muzičkoj akademiji UNSA

Koncert Franje Pećarića i Brigite Vilč na Muzičkoj akademiji UNSA
Foto: Ustupljena fotografija | Koncert Franje Pećarića i Brigite Vilč na Muzičkoj akademiji UNSA

SARAJEVO - Franjo Pećarić (bisernica) i Brigita Vilč (klavir) nastupiće u 2. aprila od 19 časova u Koncertnoj sali "Cvjetko Rihtman", a u organizaciji Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu (UNSA).

Kako je navedeno u saopštenju Muzičke akademije (UNSA),  Pećarić i Vilč će izvesti djela G. F. Hendla, J. Hajdna, L. van Betovena, F. Pulanka, R. Matza i T. Uhlika, a ulaz na koncert je slobodan.

Biografije:

Franjo Pećarić (1995, Vinkovci) studirao je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, smjer Glazbena pedagogija gdje je diplomirao 2019. godine pod mentorstvom v. pred. Veljka Valentina Škorvage, nakon čega upisuje i novootvoreni instrumentalni integrirani studij, smjer Tambura na kojem je diplomirao 2021. godine.

Od 2014. godine vodi kulturno-umjetnička društva u okolici Zagreba. Predavao je u Glazbenoj školi u Novskoj i Glazbenoj školi Ferde Livadića u Samoboru, a od 2018. zaposlen je kao nastavnik tambure u Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku. Redovni je predavač stručnih skupova za nastavnike tambure u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje te Hrvatskog društva tamburaških pedagoga. Godine 2020. osniva Gradski tamburaški orkestar "Ivan Goran Kovačić" Sisak u kojem djeluje kao voditelj i dirigent. Član je Zagrebačkog tamburaškog kvarteta koji je osnovao s kolegama na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu 2021. godine, gdje postaje asistent na Odsjeku za glazbenu pedagogiju i tambure.

Brigita Vilč (1991, Županja) studij klavira završila je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u razredu profesora Srđana Filipa Čaldarovića 2015. godine. Maturirala je i obou u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Svirajući klavir i obou, kao dio Puhačkog orkestra Glazbene škole Vatroslav Lisinski, osvojila je prvu nagradu Cum laude u Belgiji 2011. i prvu nagradu na Državnom natjecanju u Dubrovniku iste godine. Godine 2015. sudjelovala je na jedinstvenom svjetskom festivalu International Keyboard Institute - Festival u Njujorku, na kojem je imala priliku usavršavati se kod svjetski poznatih pijanista. Kao korepetitorica primila je priznanje Europske unije glazbenih natjecanja za mlade. Sveučilišni preddiplomski studij Edukacijske rehabilitacije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu upisala je 2012. godine, a magistrirala 2017. godine kao najbolja studentica na diplomskoj razini studija za što je nagrađena i Dekanovom nagradom. U jesen 2018. godine uspiuje poslijediplomski doktorski studij Neuroznanosti na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.  Trenutno je zaposlena kao asistentica na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te kao vanjska umjetnička suradnica za korepeticiju na instrumentalnom studiju tambure na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije