Muzika

Koncert "Gradimo Građu" u banjalučkom naselju Centar 1

Koncert "Gradimo Građu" u banjalučkom naselju Centar 1
Foto: Ustupljena fotografija | Koncert "Gradimo Građu" u banjalučkom naselju Centar 1

BANJALUKA - Inicijativa građana Ulice Sime Šolaje organizuje jesenji koncert "Gradimo Građu" koji će se održati u ponedjeljak 9. oktobra sa početkom u 18 časova na platou iznad atomskog skloništa koji se nalazi u banjalučkom naselju Centar 1, poznatijem i kao Građa.

Na koncertu nastupaju duo truba i gudački kvartet Muzičke škole "Vlado Milošević" koji će izvesti djela Mocarta, Šuberta, Pjacolija, Borodina, Glazunova i Čajkovskog.

"Ovo je prvi koncert na otvorenom na lokaciji Građa koji za cilj ima revitalizaciju javnih prostora kroz umjetnost. Građa je jedino mjesto u centru grada koje se nalazi između zgrada i koje generacijama služi kao improvizovano dječje igralište i mjesto susreta svih generacija. Mi smo postavili i pokretni mobilijar koji treba da služi kao bina, ali i tribina za sportske manifestacije", izjavila je Sunčica Lončar jedna od organizatora koncerta.

Koncert "Gradimo Građu" je podržan od strane Omladinske fondacije Schüler Helfen Leben (Učenici pomažu život) i Udruženja nezavisnih stvaralaca i aktivista "Geto".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije