Muzika

Koncert "Savršeno nezavršeno" u Narodnom pozorištu Republike Srpske

Koncert "Savršeno nezavršeno" u Narodnom pozorištu Republike Srpske
Foto: Ustupljena fotografija | Koncert "Savršeno nezavršeno" u Narodnom pozorištu Republike Srpske

BANJALUKA - Koncert "Savršeno nezavršeno" u izvođenju Kamernog orkestra Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) biće održan 27. februara sa početkom u 20 časova na Velikoj sceni ove kulturne institucije.

Kako je saopšteno iz NP RS, riječ je o koncertu iz ciklusa "Introdukcije" koji će na scenu donijeti djela poznatih kompozitora koja nisu završena, a ipak pokazuju svoju genijalnost.

"Članovi orkestra će izvesti koncert u izmijenjenoj koncepciji, a ovaj put će publika imati priliku da dijeli scenu sa solistima, što će doprinijeti međusobnom povezivanju", navode iz NP RS.

Među solistima koji će nastupati su Sonja Saramandić - violina, David Saramandić - violina, Đorđe Milovanović - viola, Isak Haračić - violončelo i Sonja Bobrek Savić - klavir, dok će moderator večeri biti violinistkinja i glumica Milica Milovanović.

"Imamo želju da kroz koncert pokažemo na koji način su kompozitori inspirisali jedan drugog, kao što je Čajkovski uticao na Rahmanjinova u prvom gudačkom kvartetu. Gustav Maler, takođe, ima tragove kamerne muzike i jedan od njih je Кlavirski kvartet koji ćemo izvoditi, tu se može čuti uticaj Šuberta, ali i mlada genijalnost kompozitora koji će se proslaviti po svojim fenomenalnim simfonijama", poručuju iz ansambla.

Organizator i inspicijent je Dejan Andrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije