Muzika

Koncert Srpskog pjevačkog društva "Sloga" iz Sarajeva

Koncert Srpskog pjevačkog društva "Sloga" iz Sarajeva
Foto: Facebook | Koncert Srpskog pjevačkog društva "Sloga" iz Sarajeva

ISTOČNO SARAJEVO - Srpsko pjevačko društvo "Sloga" iz Sarajeva večeras će u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnom Sarajevu, uz blagoslov Njegovog visokog preosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, prirediti koncert sjećanja na upokojene članove ovog društva.

"Koncert sjećanja na upokojene članove SPD `Sloga` biće u tom duhu, da kažemo opijelo, koje će biti na koncertnoj sceni. Dosta kompozicija će biti tužnog karaktera ali istovremeno će biti i radosne pjesme vaskrsenja. Sjećanjem na naše preminule članove i sve ljude koji se upokoje potvrđujemo i obnavljamo našu vjeru u vaskrsenje", rekao je Srni dirigent SPD "Sloga" Stefan Mojsilović.

On je istakao da je koncert lijepa prilika za priprime pred Vaskrs i u vrijeme posta, te se uklopio u tu tematiku.

"Pjesme će biti srpskih i ruskih autora sa akcentom na pjesme koje se pjevaju na opijelu, ali i pjesme iz liturgije i pjesme vaskrsne koje donose radost. Očekujemo veliki odziv publike jer blizu 30 članova `Sloge` se sprema za ovaj koncert. To je prilika da se sjetimo članova `Sloge` kojih danas nema ko da se sjeti i događaja iz istorije ovog pjevačkog društva“, rekao je Mojsilović.

Prema njegovim riječima, sav prihod na koncertu ići će u Humanitarni fond Srednje škole "28. juni", koji je namijenjen srednjoškolcima koji nemaju dovoljno sredstava.

"Na taj način podržaćemo taj fond upravo ovim koncertom te na taj način gledamo na budućnost. Sjećanjem na stare članove i prošlost istovremeno pripremamo i nove članove. Imamo dobru saradnju sa Srednjom školom `28. juni` i crkvenom opštinom Veljine", dodao je Mojsilović.

Početak koncerta zakazan je za 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije