Muzika

Pratite nas na Google news

Koncert džez sastava "Vlada Maričić kvartet" u Banskom dvoru

Koncert džez sastava "Vlada Maričić kvartet" u Banskom dvoru
Foto: N.N. | Koncert džez sastava "Vlada Maričić kvartet" u Banskom dvoru
N.N.

BANJALUKA - Kulturni centar Banski dvor emitovaće u utorak, 16. juna, na svom "Youtube" kanalu koncert renomiranog džez sastava "Vlada Maričić kvartet".

Riječ je o nastupu koji je oduševio posjetioce na prošlogodišnjem Festivalu džez muzike "Intim džez fest", saopšteno je iz Banskog dvora.

Direktor Banskog dvora Mladen Matović istakao je da je riječ o autentičnom autorskom izrazu zasnovanom na tradicionalnoj muzici Balkana i vrhunskim muzičarima koji čine ovaj džez sastav.

"Vjerujemo da će i ovo emitovanje pratiti velika gledanost, imajući u vidu da je i ovo bio događaj za koji se tražila karta više", rekao je Matović.

On je dodao da ovim koncertom Banski dvor nastavlja seriju emitovanja koncerata značajnih domaćih, regionalnih i svjetskih umjetnika koji su u proteklom periodu nastupili u festivalskim i drugim programima ove ustanove.

"Svi koncerti iz ove serije su snimljeni u skladu sa najvišim televizijskim normama, u sistemu više kamera i HD rezoluciji, nakon čega je realizovana posebna audio i video postprodukcija", napomenuo je Matović.

Koncert na "Youtube" kanalu Bankog dvora biće emitovan od 20.00 časova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije