Muzika

Pratite nas na Google news

Koncert kvarteta "BarabaR" u četvrtak u Banskom dvoru

Koncert  kvarteta "BarabaR" u četvrtak u Banskom dvoru
Foto: N.N. | Koncert kvarteta "BarabaR" u četvrtak u Banskom dvoru
N.N.

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora će u četvrtak 13. avgusta u 21 čas održaće se koncert kvarteta "BarabaR".

"Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za svaki programski sadržaj je ograničen na 50 posjetilaca. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu", saopštio je Banski dvor. 

"BarabaR kvartet" čine Ljubica Crnobrnja (violina), Ognjen Janjanin (harmonika), Zoran Vujić (perkusije) i Filip Vukelić (klavir). 

Sastav je osnovan u septembru 2018. godine na inicijativu Ljubice Crnobrnje kao potreba troje muzičara da se izraze na jedan drugačiji način i prvobitno su nastupali u postavci koju su činili Ljubica, Ognjen i Zoran. 

Osnovna ideja bila je izvoditi autorsku muziku insipirisanu folklorom i etno elementima, ali ipak zasnovanu na nešto klasičnijoj, odnosno formalnijoj harmonskoj osnovi. 

Vremenom, repertoar se proširio na valcere, tanga, filmsku muziku kao i obrade bezvremenskih pop-rok hitova. 

Samo ime "BarabaR" došlo je od istoimene autorske kompozicije Ljubice Crnobrnje u kojoj se na zanimljiv način prožimaju narodni melos i ritam sa klasičnom formom. Kvartet koji se sastoji od instrumenata kao što su violina, harmonika, klavir i perkusije ima neograničene mogućnosti izražavanja što ovaj sastav i čini jedinstvenim.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije