Muzika

Koncert muzičke atrakacije: Kvartet "40 Fingers" u Banskom dvoru

Koncert muzičke atrakacije: Kvartet "40 Fingers" u Banskom dvoru
Foto: N.N. | Koncert muzičke atrakacije: Kvartet "40 Fingers" u Banskom dvoru

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora 7. marta 20:00 časova održaće se koncert italijanske muzičke atrakacije - kvarteta akustičnih gitara 40 Fingers iz Trsta.

"40 Fingers" je kvartet akustičnih gitara nastao 2017. godine, čiji su članovi četvorica italijanskih muzičara s potpuno različitim prethodnim muzičkim pričama, koji su pojedinačno na italijanskoj sceni već dobro poznati po svojim brojnim projektima, kroz tzv. "fingerpicking" tehniku.

Kvartet "40 Fingers" čine Mateo Brenci, Emanuel Grafiti, Enriko Maria Milanesi i Andrea Vitori. Originalna postava iz 2017. godine s gitaristom Marom Stefè (s kojim je sastav  objavio prvi album "40 Fingers", dostupan na svim digitalnim platformama) trajala je do oktobra 2019. godine, kada se sastavu pridružio Enriko Maria Milanesi.

Ova četvorica gitarista na akustičnim gitarama istražuju nove zvučne svemire, izvodeći širok repertoar, od originalnih djela do kovera vješto aranžiranih za četiri gitare, pružajući nam na taj način muzičke poslastice koja oduševljava i iznenađuje publiku kroz reinterpretaciju velikih klasika moderne muzike.

Na njihovom repertoaru mogu se čuti kompozicije od Piacole do Beatlesa, od Dire Straitsa do Erika Klaptona, krećući se dominantno kroz džez izraz kao i kroz latinoameričku muziku, sve savršeno usklađeno s njihovim jedinstvenim stilom u koji su ugrađene i njihove originalne kompozicije. 

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na biletarnici Banskog dvora, u periodu od 10:00 do 18:00 časova, po cijeni od 10 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije