Muzika

Koncert za parohijski dom

Koncert za parohijski dom
Koncert za parohijski dom

Humanitarni koncert, čiji je cilj da se uz pomoć prikupljenih sredstava omogući završetak gradnje parohijskog doma kod crkve svetog Prokopija u selu Branešci, kod Čelinca, biće održan u nedjelju u tom selu, sa početkom u 14 sati.

To je treći humanitarni muzički događaj za gradnju crkve svetog Prokopija, a na njemu će, između ostalih, učestvovati: Baja Mali Knindža, Mišo Davidović, Gordan Krajišnik, Ranko Gavrilović, Žare i Goci, "Sinovi Manjače", "Novo Jandrino jato", Željko Derajić, Jovana, Dijana, "Lugar i zet", "Novi maratonci", Rajko Sinkić, "Naše vrijeme"...

Vlado Đajić, organizator koncerta, kaže da su prethodne dvije godine prikupljena sredstva za gradnju, pokrivanje i kupovinu stolarije na domu. Očekuje da će sutra biti sakupljen novac za završetak dijela finalnih radova.

"Nadamo se da ćemo uspjeti da sakupimo sredstva za nastavak gradnje parohijskog doma, koji će obnovljenoj braneškoj parohiji dati novi sjaj i omogućiti lokalnom svešteniku da u normalnim uslovima obavlja svoju službu", rekao je Đajić.

Ulaz na koncert je besplatan, a posjetioci će dobrovoljnim prilogom pomoći izgradnju parohijskog doma kod crkve svetog Prokopija. Organizator za goste priprema 1.000 porcija lovačkog pasulja, koje će dijeliti besplatno.

Đajić naglašava da se nada i velikom odzivu predstavnika preduzeća, koji takođe mogu pomoći u nastavku gradnje.

Lokalni sveštenik Luka Božić izrazio je očekivanja da će ljudi, i pored "teške" godine, sakupiti snage i pomoći u izgradnji parohijskog doma. Kako je naglasio, od kada je došao da služi u Branešce, živi kao podstanar.

"Vremena su teška, ali moramo da vjerujemo da ćemo uspjeti. Zahvalan sam svim ljudima dobre volje koji učestvuju u organizaciji ovog koncerta, kao i svim učesnicima zabavnog programa", rekao je sveštenik Božić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije