Muzika

Konstrakta i "Zemlja gruva" 1. septembra u Banjaluci

Konstrakta i "Zemlja gruva" 1. septembra u Banjaluci
Foto: Ustupljena fotografija | Konstrakta i "Zemlja gruva" u 1. septembra Banjaluci

Pobjednica "Pesme za Evroviziju 2022" i petoplasirana na ovogodišnjem Evrosongu, Ana Đurić Konstrakta, nastupiće u Banjaluci, 1. septembra, sa početkom u 20 časova na Tvrđavi Kastel.

Ovo je saopštila agencija "Front media", koja je organizator koncerta.

Kako su istakli u saopštenju, veliki solistički koncert Konstrakte i benda "Zemlja gruva" obećava sjajan završetak ljeta, a svi Banjalučani, ali i turisti koji dolaze iz cijelog svijeta, imaće priliku da uživaju u muzici avangardne umjetnice i njenog tima.

"'In corpore sano', 'Neam šamana', 'Nobl', 'Mekano', 'Žvake', 'Mama', 'Nisam znala da sam ovo htela', samo su neke od svevremenskih pjesama koje će publika čuti u okviru ovog muzičko-scenskog spektakla za sve generacije. Konstrakta je od početka godine najaktuelnije muzičko ime u Evropi, ali i svijetu. Radujemo se što će Banjaluka uživati u večeri kulture, umjetnosti, sjajne muzike i pravih vrijednosti i pozivamo sve ljubitelje kvalitetnog zvuka, ali i dobre zabave, da ovo veče provedemo zajedno, sa ljudima koje volimo", saopštili su organizatori i najavili nezaboravan koncert.

Konstrakta je, kako su dodali, od prvog pojavljivanja izazvala ogromnu pažnju i interesovanje, kako publike, tako i medija širom svijeta, pa su njenu pjesmu "In corpore sano", prepjevali u nekoliko stotina verzija.

"Imala je ogromnu podršku tokom cijelog takmičenja na Evrosongu, pa su tako na generalnoj probi svi u režiji najvećeg evropskog takmičenja pjevali pjesmu koja je osvojila planetu i pljeskali dlanovima, po uzoru na originalnu koreografiju. Ono što je najljepše od svega, obožavaju je upravo djeca i tinejdžeri, kojima je pjesma 'In corpore sano' postala nezvanična himna, iako neki čak ne znaju ni značenje samog teksta", javljaju organizatori Konstraktinog banjalučkog koncerta.

Da "umetnica mora biti zdrava", kako kažu dalje, naučili su za sva vremena, a ovim koncertom žele publiku podjetiti da mora biti zdrava.

"Neki će te večeri možda otkriti sve tajne, a onda se pitati 'I šta ćemo sad?', ali zasigurno, ovaj koncert će biti jedan poseban događaj za Banjaluku i nova dimenzija sreće", dodali su u saopštenju i naveli da je ovo samo početak stvaranja jedne ljepše, drugačije i potrebnije kulturne klime, kojoj Banjaluka i Republika Srpska pripadaju.

Specijalni gosti ovog koncerta, otkrili su u nastavku iz agencije "Front media", biće banjalučka grupa "Stringsi", a u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, koncert će biti održan na alternativnoj lokaciji.

Ulaznice su dostupne na Trgu Krajine i putem sistema kupikartu.ba, a publika će moći da izabere parter, fan pit ili VIP ulaznice.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije