Muzika

Konstrakta u programu Exit festivala 10. jula u Novom Sadu

Konstrakta u programu Exit festivala 10. jula u Novom Sadu
Foto: Print Screen/Instagram/konstrakta | Konstrakta u programu Exit festivala 10. jula u Novom Sadu

Najtraženije muzičko ime Balkana, Ana Ðurić Konstrakta, krunisaće ovogodišnji program EXIT festivala u nedjelju, 10. jula u Novom Sadu, i to svjetskom premijerom jedinstvenog multimedijalnog performansa, saopštili su iz Exita.

Ovim koncertom, na kojem će njen prepoznatljiv muzički pečat biti nadograđen DJ-ingom i koreografijama, Konstrakta se pridružuje velikim svjetskim imenima, među kojima su su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur, Masked Wolf, Jax Jones, Boris Brejća, Honey Dijon, Maceo Plex i mnogi drugi.

"Na Exitu sam bila i kao posetilac, i kao deo Mistake Mistake i Zemlje gruva, i kao voditeljka jedne godine, a ove godine sam na Mejn stejdžu kao Konstrakta, tako da vidimo se", poručuje Ana Ðurić Konstrakta!

Iako djeluje da se njen uspjeh desio preko noći, Ana Ðurić je na muzičkoj sceni već 20 godina, a ovo je trenutak kada njena genijalnost dolazi do punog izražaja. Srpska muzičarka atipičnim zvukom pjesme "In Corpore Sano", kojom će predstavljati Srbiju na Evroviziji, ne prestaje da oduševljava i publiku i medije na našim prostorima.

Onima koji nisu ranije pratili njen samostalni rad donijela je potpuno osvježenje i autentičnost, ali i začuđenost nad njenim stvaralaštvom. "In corpore samo" je dio projekta Triptih u kojem su i pjesme "Nobl" i "Mekano", a autorka svih tekstova je Konstrakta.

Triptih, osim društveno angažovanih poruka, donosi i vizuelni koncept koji je takođe osmislila Ana Ðurić, uz Maju Uzelac i Anu Rodić.

Svoju samostalnu karijeru Konstrakta je započela 2019. godine pjesmama "Žvake i "Neam šamana", koje prate žanrovske inovacije, kao i originalni i zanimljivi video spotovi.

Ana Ðurić svoje muzičke korijene vuče još od benda Mistake Mistake, sa kojima je nastupala do 2007. godine. Te godine članovi benda - Zoe Kida, MC Milovan i Konstrakta formiraju bend Zemlja gruva, Gruvlend izdavaštvo i Gruvlend produkcijski studio, koji postaje okosnica svih daljih projekata ovog kolektiva.

Kvalitet puta koji su u međuvremenu prešli potvrđen je nedavnim sklapanjem saradnje Gruvlenda sa svjetskom izdavačkom kućom Virgin Music Label & Artist Services, koja je lejbl unutar velikog Universal Music-a.

Zemlja gruva je bila i predgrupa na koncertu Amy Winehouse u Beogradu, a nastupali su i ranije na Exitu.

Konstrakta će ovog ljeta predstaviti svoje pjesme na nekoliko događaja, među kojima će prvi biti Exitov Sea Star festival u Umagu, ali specijalan performans planira se za veliko finale Exit festivala, 10. jula!

Exit festival će biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. jula, uz potvrđena velika muzička imena, kao što su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur, Masked Wolf, Joel Corry, Jax Jones, Alok, ATB, Boris Brejća, Honey Dijon, Maceo Plex, Reinier Zonneveld, Monolink, Denis Sulta, Mathame, ZHU, ACRAZE, Sama'' Abdulhadi, ANNA, Sepultura, Napalm Death, Marky Ramone, Molćat Doma, She Past Away, Konstrakta, Brkovi, Paraf, Vizelj, Coać Party, Sana Garić, Prti Bee Gee i mnogi drugi, a stižu i objave novih izvođača.

Novo EXIT poglavlje otvoreno je specijalnim proljećnim izdanjem No Sleep festivala, koje je održano u Beogradu 8. i 9. aprila uz više od 15.000 posjetilaca.

I u ovoj godini članovi Exitove festivalske porodice - EXIT, Sea Star, Sea Dance, Ada Divine Awakening, No Sleep i njen esencijalni dio - posjetioci, biće zajedno, slobodni i bez granica, kako je jedino i moguće.

EXIT ove sezone donosi i iznenađenja, u pripremi su još najmanje dva velika događaja, u dvije nove države, o čemu će više informacija stići uskoro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije