Muzika

Kori Tejlor: Rokenrol kuća slavnih je gomila smeća

Kori Tejlor: Rokenrol kuća slavnih je gomila smeća
Foto: N.N. | Kori Tejlor: Rokenrol kuća slavnih je gomila smeća

Rokenrol kuća slavnih u posljednje vrijeme se našla na udaru kritika zbog nedostatka metal izvođača u 2021. godini, frontmen "Slipknota" Kori Tejlor se takođe oglasio povodom ovoga te nazvao ovu instituciju "gomilom smeća".

Frontmen "Slipknota" rekao je da će metal titani iz Ajove vjerovatno krenuti stopama "Sex Pistolsa" i odustati od uvođenja u ovu prestižnu instituciju ako ih ikad budu zvali, objašnjavajući da ga nije briga za Kuću slavnih i da oni "ne poštuju ništa osim pop muzike i zaista indukuju prave rok bendove samo pod pritiskom".

"Nisu ispoštovali toliko bendova u prošlosti stavljajući druge ispred onih koji to zaista zaslužuju, da bih vjerovatno otišao putem 'Sex Pistolsa'", rekao je Tejlor.

U maju, izvršni direktor Rock & Roll Hall of Famea Greg Haris tvrdio je da oni slave metal na pravi način.

"Proslavljamo sve oblike rokenrola… Nominovali smo 'Iron Maiden', 'Judas Priest' su bili nominovani u prošlosti, stavili smo 'Def Leppard'… Od onih koji budu nominovani, više od 80 odsto ih na kraju bude primljeno. Na ovogodišnjem glasačkom listiću bilo je 16 umjetnika. Jednostavno ne mogu svi da uđu", rekao je Haris.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije