Muzika

Prvi singl Lady E: Tema ljubavi protkana kroz autorsku numeru

Prvi singl Lady E: Tema ljubavi protkana kroz autorsku numeru
Foto: N.N. | Prvi singl Lady E: Tema ljubavi protkana kroz autorsku numeru

Mlada kantautorka Emilija Domić iz Banjaluke, koja se potpisuje imenom Lady E, objavila je svoj singl prvenac pod nazivom "Nevidljiva". Talentovana umjetnica godinama piše tekstove pjesama inspirisana događajima iz života, a kako za "Nezavisne" kaže, često komunicira i sa ljudima u okolini, čije je istinite priče i iskustva potiču na kreativnost za pisanje pjesama.

"Inspiraciju za ovu pjesmu sam našla u jačini i prolaznosti same ljubavi. Tema ljubavi mi je inače jedna od glavnih kojima se bavim i pokušavam da je razumijem na što više načina. Sama inspiracija je takođe i tema ove pjesme. Pjesma govori o prolaznosti, mraku, vraćanju u prošlost", kazuje Emilija.

Dodaje da poruku pjesme svako izvlači individualno i svoje doživljaje pretapa na razne načine, ali da je krajnja poruka za slušaoce da njeguju i čuvaju ljubav u trenutku, kako jedan dan ne bi postala nevidljiva.

Mlada pjevačica je na realizaciji singla radila sa zagrebačkim duom "Pocket Palam", a audio "Nevidljive" je snimljen u Banjaluci.

Pjesma je nakon prvog dana premijere na društvenim mrežama i na kanalu naišla na odlične reakcije publike, koja joj je, po Emilijinim, riječima značajna podrška u stvaralaštvu.

"Znači mi svaki vid podrške od strane ljudi iz različitih država. Zahvalna sam svima koji se trude da podstaknu i nagrade moj trud i rad. Publika, pozitivni komentari i energija su ključni faktori za proces stvaranja u budućnosti. Naredne numere sigurno planiram i nadam se da će me uspjeh ovog prvenca brže podstaknuti na snimanje", zaključila je Emilija.

Novi singl "Nevidljiva" je dobio tekstualni video-snimak, koji je, po riječima pjevačice, idealan za njen početak, dok naredna planirana numera treba da dobije ekranizaciju koja će se ostvariti iz nekoliko kreativnih ideja.

"Trenutno mi se otvara sve više opcija za rad sa različitim ljudima, tako da mislim da će i dobra matrica uskoro iskočiti. Materijal pripremam polako i temeljno kako bih dobila zamišljeni finalni produkt", zaključila je Emilija.

Ova talentovana autorka trenutno boravi u Ljubljani, gdje studira na Fakultetu za društvene nauke, smjer  tržišna komunikologija i odnosi s javnošću. Muzikom se bavi od ranog djetinjstva, a prve muzičke korake napravila je u dječijim horovima "Vrapčići" i "Zvončići". Odsjek klavir završila je u Osnovnoj muzičkoj školi "Vlado Milošević" u Banjaluci, a veći i značajniji nastupi su počeli od 2011. godine.

Kazuje Emilija da su se godinama uspjesi nizali, ali da je 2019. godina bila presudna - bila je učesnik na muzičkom takmičenju "RTL zvijezde - Ljetni hit 2019", a zatim i gost na koncertu Petra Graše u Banjaluci, te snimila svoj prvi profesionalni kaver.

"Nakon svih tih postignuća osjetila sam da je vrijeme za prvu autorsku pjesmu. Većini mladih muzičara teško je donijeti odluku o autorskom radu, jer nosi sa sobom rizik i nesigurnost. Mislim da su dobar tajming, kvalitetan i konstantan trud i rad formula za autorski rad", zaključila je mlada umjetnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije