Muzika

Laka: Narod smo koji dugo planira, a lako odustaje

Laka: Narod smo koji dugo planira, a lako odustaje
Foto: N.N. | Laka: Narod smo koji dugo planira, a lako odustaje

​Poznati bh. muzičar Elvir Laković Laka i njegova sestra Mirela objavili su novi singl pod nazivom "Ostarih". Autor pjesme i muzike je kao i uvijek Laka, dok mu je pri aranžmanu pomogao Matko Gace, koji je bubnjar u Lakinom bendu, a potpisuje i miks pjesme.

Na poziv novinara redakcije "Nezavisnih", Laka se predstavio kao mladi muzičar u usponu, a za novu pjesmu "Ostarih" je rekao da govori o tome da ako ne uradimo stvari koje želimo odmah, možda neće biti vremena da ih uradimo ikada više.

"Ja uvijek napišem pjesmu onako kako sam talentovan. Tek kada sve to sklopim onda kasnije kontam šta sam htio da kažem. To mi je i sestra juče rekla: 'Moraš smisliti šta si htio da kažeš. Svi će te pitati o čemu govori pjesma.' Onda sam vidio da sam želio da kažem da ono što želiš da uradiš, uradi danas, jer inače nećeš uraditi nikad", istakao je Laka.

Poznati pjevač je dodao da svi često previše vremena posvećujemo planiranju velikih događaja, ali da na kraju poslije planiranja lako odustajemo od ostvarivanja.

"To je kao kada želiš da negdje odeš, da nešto vidiš i onda dugo planiraš i na kraju izjalovi se sve. To je narodu već odavno poznato. Što možeš danas ne ostavljaj za sutra, a izgleda da se kod nas sve ostavlja za sutra", naglasio je Laka.

Ovog puta Laka i Mirela su odlučili snimiti spot u Zemaljskom muzeju BiH u Sarajevu, a za režiju je bio zadužen Edvin Kalić, s kojim uspješno sarađuju već nekoliko godina.

"Mi radimo već četvrti spot s Edvinom Kalićem, nije bilo puno ljudi tu, bili smo sestra, ja, kamerman i jedna djevojka koja je pomagala. Mi to snimamo minimalno sve, jer kad ima puno babica kilava su djeca. Muzej nam je izašao u susret i dali su nam prostorije da snimamo. Dobro je ispalo sve, kao filmski kadrovi. Nama se jako svidjelo", rekao je Laka.

Muzičar dodaje da je već spremio još jedan singl, ali da nije siguran kada će biti pravi trenutak za objavu.

"Valja pohvatati sve ljude da se to završi. Uvijek nam prođe godina dana između pjesama. Ja bih želio da je to svakih 20 dana, ali teško je sve te ljude pohvatati. Ako ih pohvatam biće brže i novi singlovi sigurno", naglasio je Laka.

Još od evrovizijskog nastupa Laka je postavio sebi zadatak da sa svakom pjesmom i spotom pomjera vlastite granice i donosi inovativan zvuk i sliku na domađu muzičku scenu, a kao prvi sljedeći nastup najavljuje onaj 19. aprila u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije