Muzika

Laura Levai Aksin i Zoran Krajišnik nastupaju u Banskom dvoru

Laura Levai Aksin i Zoran Krajišnik nastupaju u Banskom dvoru
Foto: N.N. | Laura Levai Aksin i Zoran Krajišnik nastupaju u Banskom dvoru

BANJALUKA - U Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci u subotu sa početkom u 20 časova biće održan koncert muzičkih umjetnika Laure Levai Aksin (flauta) i Zorana Krajišnika (gitara).

"Laura Levai Aksin je redovna profesorica flaute na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu i solo flautistkinja Vojvođanskog simfonijskog orkestra", saopšteno je iz Banskog dvora.

Dobitnica je prvih i specijalnih nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima.

Nastupala je kao solista sa nizom simfonijskih i kamernih orkestara u Srbiji i inostranstvu. Bavi se pedagoškim radom kao redovni profesor flaute na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a godinama je predavala i na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

"Održala je veliki broj majstorskih kurseva, a kao član žirija prisutna je na međunarodnim i domaćim takmičenjima i festivalima", navodi se u saopštenju.

Zoran Krajišnik je jedan od osnivača Asocijacije gitarista Srbije. Od 2012. do 2015. godine je vršio dužnost dekana Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Besplatne pozivnice za koncert mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora svakim danom osim vikendom u periodu od 12 do 18 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije