Muzika

"Libertango nuovo" emocijama dotakao sve posjetioce

"Libertango nuovo" emocijama dotakao sve posjetioce
Foto: N.N. | Članovi ansambla "Libertango nuovo" emocijama doprli do svakog posjetioca

BANJALUKA - Koncert ansambla "Libertango nuovo", održan je u koncertnoj sali Kulturnog centra Banski dvor u subotu uveče. Publika je bila u prilici da uživa u maestralnom izvođenju kompozicija Astora Pijacole te u numerama drugih poznatih autora tango nuovo muzike 21. vijeka.

"Govorim u ime svih članova sastava. Zaista smo uživali, bez obzira na atmosferu koja je sada dosta drugačija u odnosu na vrijeme kada je sala bila puna. Zbog same distance možda su reakcije malo suzdržanije, ali upravo zbog toga mi smo  davali mnogo više emocija nego ranije kako bismo došli do svakog posjetioca", kazao je Boris Dukić, klarinetista.

Kamerni sastav "Libertango nuovo" ove godine proslaviće svoj 17. rođendan, a iz bogatog repertoara za koncert u Banskom dvoru izdvojili su note prigodne kraju ljeta. Kamerni ansambl "Libertango nuovo" postoji i radi od 2003. godine.

Instrumentalno izvođenje umjetničke muzike i muzike argentinskog tanga od strane ovog sastava do sada je prepoznala brojna publika prisutna na samostalnim koncertima, manifestacijama i drugim kulturnim dešavanjima u gradu, regionu i inostranstvu.

Sastav, pored Dukića, čine Sanja Zelić (klavir), Ljiljana Milić (gitara),  Darko Ružičić (harmonika) i Dejan Đorđević (kontrabas).

Članovi sastava "Libertango nuovo" posebno su ponosni na činjenicu da se i dalje uspješno bave promovisanjem kvalitetne muzike različitih pravaca, ali i da su začetnici razvoja ljubavi prema tangu nuevu u našem gradu, pojave tango praktika i milongi, čime Banjaluka postaje dio velike evropske i svjetske tango scene.

Kroz svoje postojanje "Libertango nuovo" održao je mnogo koncerata, od kojih svakako treba izdvojiti koncerte u Banjaluci, Sarajevu, gradu Gubio (Italija), Požarevcu (Srbija), Doboju, Gradišci, Prijedoru, Prnjavoru...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije