Muzika

Lorens otvorio prvo polufinale Evrosonga

Lorens otvorio prvo polufinale Evrosonga
Foto: Eurosong | Lorens otvorio polufinale Evrosonga

Prvo polufinalno veče Evrovizije koje se ove, 2021. godine, održava u Roterdamu, počelo je u 21 čas po našem vremenu, a otvorio ga je posljednji seniorski evrovizijski pobjednik Dankan Lorens izvođenjem svog singla "Feel something", koji je snimio u saradnji sa di-džejem Arminom van Burenom.

Večeras će nastupiti 16 zemalja među kojima je Hrvatska, deseta po redu, koju će predstaviti Albina Grčić (22) sa pjesmom "Tick-Tock", kao pjevačica Destini koja predstavlja Maltu i važi za jednog od favorita za pobjedu, a na bini predstaviće se kao posljednja, 16. zemlja.

Takođe ove večeri gledaćemo nastupe predstavnika Litvanije, Slovenije, Rusije, Švedske, Australije, Sjeverne Makedonije, Irske, Kipra, Norveške, Belgije, Izraela, Rumunije, Azerbejdžana i Ukrajine.

Domaćini i voditelji ovogodišnjeg programa su TV lice Šantal Janzen, TV voditelj i pjevač Jan Smit, dvostruka holandska evrovizijska predstavnica (1998. i 2007) Edsilija Rombli i jutjub zvijezda Niki de Jager.

Ovogodišnja Evrovizija održava se pod sloganom "Otvori se" (Open up), sa idejom da se ljudi otvore jedni pred drugima, ali i prema različitostima koje ih krase. Vlada Holandije odobrila je da se takmičenje održi uz ograničen broj gledalaca i strogo poštovanje mjera, kako bi se osigurala zdravstvena sigurnost fanova, takmičara, timova, novinara, organizatora.

Zahvaljujući pobjedi Dankana Lorensa 2019. godine u Tel Avivu, Holandija je postala domaćin Pjesme Evrovizije 2020. godine, ali je događaj prošle godine otkazan zbog pandemije korona virusa.

(Telegraf rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije