Muzika

Maestro Kemal Gekić u Banskom dvoru

Maestro Kemal Gekić u Banskom dvoru
Foto: N.N. | Maestro Kemal Gekić u Banskom dvoru

BANJALUKA - Koncert umjetnika svjetskog glasa i jednog od najznačajnijih pijanista današnjice, maestra Kemala Gekića, biće održan danas u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor s početkom u 20 časova.

Izvođački zahtjevan program koncerta obuhvatiće kompozicije muzičkih velikana Johana Sebastijana Baha, Franca Lista i Aleksandera Silotija. Koncert se realizuje u organizaciji Kulturnog centra Banski dvor i dio je globalne manifestacije grada Banjaluka "Proljeće u Banjaluci".

Originalnost, ubjedljivost, snaga interpretacije i perfektno rukovanje instrumentom samo su neki od kvaliteta koji se pripisuju jednom od najvećih i najuzbudljivijih pijanista današnjice - Kemalu Gekiću.

Kemal Gekić je diplomirao 1982. godine na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu i iste godine je bio primljen na klavirski odsjek u zvanje asistenta. Poslijediplomske studije završio je 1985. godine, kada je postao senzacija Šopenovog takmičenja u Varšavi. Od te godine intenzivno koncertira širom Evrope, SAD, Kanade, Japana, Južne Amerike, Afrike, Sovjetskog Saveza, Srednjeg i Dalekog istoka. Njegove koncerte prenosile su razne TV stanice.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na biletarnici Banskog dvora u periodu od 10 do 18 časova po cijeni od sedam KM.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije