Muzika

Mahmut Orhan i "Divanhana" ispod Plivskog vodopada

Mahmut Orhan i "Divanhana" ispod Plivskog vodopada
Foto: N.N. | Mahmut Orhan i "Divanhana" ispod Plivskog vodopada

Kulturno-turistički događaj "Desant na Jajce 2021.", u okviru kojeg će kao zvijezde muzičkog programa ispod spektakularnog Plivskog vodopada nastupiti čuveni turski DJ i producent Mahmut Orhan (petak, 27. avgusta) i vrhunski interpretatori sevdaha, grupa "Divanhana" (subota, 28. avgusta) biće održan od 25. do 28. avgusta.

Takođe, od 25. do 28. avgusta na tvrđavi u Jajcu biće realizovane reprizne filmske projekcije najboljih filmova sa ovogodišnjeg, 27. Sarajevo film festivala.

U istom periodu će u izložbenom prostoru Info-centra JU Agencija Jajce biti upriličena izložba najznačajnijih radova umjetničkog studija "Articoolisan" iz Sarajeva.

Ulaznice za koncerte DJ Mahmuta Orhana i "Divanhane" mogu se kupiti putem mreže www.kupikartu.ba i u prostorijama Info-centra JU Agencija Jajce, kao i u hotelu "Turist 98" u Jajcu. Cijena ulaznica za koncert DJ Mahmuta Orhana je 20 KM u pretprodaji, a 25 KM na ulazu na koncert. Ulaznice za ekskluzivni koncert "Divanhane" prodaju se po jedinstvenoj cijeni od 20 KM.

Organizatori događaja "Desant na Jajce 2021." su Inicijativa "Odmori u BiH" i JU Agencija Jajce, a pokrovitelji su opština Jajce i opštinski načelnik Edin Hozan, Vlada Kantona/Županije Srednja Bosna, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta FBiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije