Muzika

Maja Louis objavila novi album "Krila"

Maja Louis objavila novi album "Krila"
Foto: D. Jerminov | Maja Louis objavila novi album "Krila"
Tanjug

Muzičarka Maja Louis objavila je danas drugi studijski album "Krila", a istovremeno je objavljen i video spot za pesmu "Krila", u izdanju diskografske kuće "Lampshade Media".

Kako navode iz izdavaštva, novim materijalom umjetnica nastavlja da gradi autentičnost, koja je dobro potkovana muzičkim legitimitetom porodice Louis, koju čini rođeni brat Marko, kao i pokojni otac Ljubiša Stojanović Louis.

Novo poglavlje u muzičkom stvaralaštvu i hrabar iskorak Maja je najavila već prvim singlom "Majo probudi se" tokom pandemije, krajem 2020. godine, kombinovanjem svoje muzičke svestranosti (r'n'b, hip hop, funk) i želje da piše istovremeno o svojoj unutrašnjoj snazi i ranjivosti.

Pjevačica, pisac tekstova, kompozitorka Maja Louis je uvijek veoma iskrena u svojim pjesmama, uz povremeni vrisak kako bi se čula, kroz refleksiju snažnih emocija - ponekad još uvijek povrijeđena, ili skroz oslobođena.

"Mogu da kažem da sam srećna osoba. Imam padove i uspone kao i svako, ali sam izgubila strah od reči. Sve sto želim da kažem, ja napišem - i oslobodim se na taj način. Sve moje pjesme su dio mene, moja iskustva i emocije. Daju mi snagu i podsete me šta sam sve prebrodila. Nadam se da će se u njima i drugi pronaći i da će im one davati vetar u leđa kao i meni", kaže Maja.

Kao umjetnica uvijek spremna da eksperimentiše, Maja je za album pripremila mješavinu žanrova - r'n'b, fank i soul uz primjese hip hopa.

Album otvara istoimena pjesma "Krila" koja pokazuje Majine sposobnosti da prenese iskrene emocije uz lirsku kompleksnost.

Samopouzdanje i pozitivna osjećanja oslikavaju zarazan ritam i raspjevanost u pjesmama "Žurka" i "Znaj da si uspela".

Numera "Gde nestaše one pesme stare" obrada je pjesme koju je izvodio čuveni Louis, koja je veoma draga Maji i njenom bratu Marku, i jedva je čekala da je izvedu zajedno, jer ih vezuje za oca, kako je objasnila Maja.

Suštinu ljubavi, naklonost i slabosti reflektuju pjesme "Kafena kašika" i "Sve će biti OK".

Kroz album, Maja vodi priču sa neočekivanim zaokretima, ali istovremeno zadržavajući jak osjećaj povezanosti gdje svaka pjesma elegantno teče u sljedeću, kao serija sa nekoliko epizoda i poglavlja.

Tekst pjesama potpisuje Maja, muziku i aranžman radili su Maja i brat Marko, produkciju i miks potpisuje Marko Louis.

Na albumu sviraju Aleksandar Dragutinović Šekspir (bas gitara), Nikola Jezdić Pindo (gitare) i Goran Savić Čaki (bubanj), dok fotografiju i režiju spota "Krila" potpisuje Dragan Jereminov.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije