Muzika

"Mali kompozitor" posvećen djeci i u novim okolnostima

"Mali kompozitor" posvećen djeci i u novim okolnostima
Foto: N.N. | "Mali kompozitor" posvećen djeci i u novim okolnostima

BANJALUKA - Festival dječjeg muzičkog stvaralaštva "Mali kompozitor - Banjaluka 2020" biće održan u petak (20. novembra) na Međunarodni dan djeteta u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor.

U pitanju je dječji muzički festival jedinstvene koncepcije i jedini ove vrste u Republici Srpskoj i BiH, a koji organizuje Udruženje "Art puls".

"Iako je pandemija virusa korona, nažalost, poremetila planove većine tradicionalnih kulturnih manifestacija u 2020. godini, Direkcija festivala je uspjela da prilagodi svoj rad novonastaloj situaciji i, uprkos svemu, da uz izradu posebnog epidemiološkog protokola koji će garantovati maksimalnu bezbjednost svim učesnicima obezbijedi kontinuitet održavanja festivala i u nesvakidašnjim okolnostima tzv. nove normalnosti", kazao je Mladen Matović, direktor ovog festivala i dodao da ništa od toga ne bi bilo moguće da nije bilo vrijednih kolega nastavnika i muzičkih pedagoga iz cijele BiH, koji su se potrudili da i u ovim uslovima prepoznaju talentovanu djecu u svojim sredinama i prijave ih na festivalski konkurs.

"U proteklih 14 godina festival 'Mali kompozitor' je prepoznao preko 200 talentovane djece iz cijele BiH, omogućivši punu afirmaciju njihovih muzičkih i literarnih kreacija, te rad sa najboljim muzičkim pedagozima regiona. Osnovni cilj festivala je afirmacija samostalnog dječjeg i literarnog stvaralaštva, te motivacija i podsticanje djece na dalji rad", istakao je Matović.

Festival će i ove godine imati direktan televizijski prenos na programu generalnog medijskog pokrovitelja Radio-televizije Republike Srpske 20. novembra, s početkom u 17.50.

U centralnoj festivalskoj večeri naći će se 15 kompozicija, a najbolje od njih će izabrati tročlani dječji žiri čija će imena biti objelodanjena na dan održavanja festivala. Kao i prethodnih godina, organizator je obezbijedio i mogućnost telefonskog glasanja koje je već počelo, tako da će glasovi publike predstavljati četvrtog člana žirija tokom izbora tri najbolje festivalske kompozicije.

Organizator posebno zahvaljuje za podršku i razumijevanje svim prijateljima i pokroviteljima gradu Banjaluka i Ministarstvu prosvjete i kulture RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije