Muzika

Marija Šerifović pokorila vrućinu, Banjalučani uživali u višesatnom koncertu

Marija Šerifović pokorila vrućinu, Banjalučani uživali u višesatnom koncertu
Foto: Velibor Tripić | Marija Šerifović očarala banjalučane

"Tamo gde ideš neka te sreća dočeka, ta što te voli neka te voli doveka.

Idi, al' znaj da deo sam tvoje prošlosti, što nisi sa mnom to neka Bog ti oprosti, a da li sebi možeš ti"... Stihovima pjesme "Deo prošlosti" srpska pop pjevačica Marija Šerifović otvorila je spektakularni koncert u četvrtak naveče na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel u Banjaluci.

Već pri prvom otpjevanom stihu dalo se naslutiti da će hiljade Banjalučana, koji su zbog velike gužve i po sat i po vremena pred kapijama tvrđave čekali da uđu na nastup, uživati u glasu punom emocija i nastupu punom energije.

Vlasnica jednog od najkvalitetnijih glasova bivše Jugoslavije ređala je svoje hitove jedan za drugim, pa je raspjevana masa uglas sa Šerifovićevom napravila nesvakidašnju simbiozu - kako su neki od posjetilaca koncerta rekli "da se naježiš".

Na višesatnom koncertu, u pauzama između pjesama, pjevačica poznata po britkom jeziku, razgovarala je i zbijala šale sa toncima, bendom, ali i publikom, te je Banjalučane pitala da li puno psuju jer, kako je navela, "ja psujem kao kočijaš", da li se vole i konstatovala da treba da se vole "jer ljubav je pokretač sveta".

Rijetki su koncerti u Banjaluci na kojima je publika s izvođačima pjevala pjesme od početka do kraja, a još rjeđi oni na kojima izvođač samo kaže ime pjesme, a publika je sama pjeva. Pjesmu "Molitva", kojom je Marija Srbiji donijela pobjedu na "Evroviziji", banjalučka publika je pjevala umjesto nje. Nakon ovog nesvakidašnjeg ugođaja za oko i uho, pjevačica je Banjalučanima zahvalila na ukazanom povjerenju.

Kastelom su odjekivali i stihovi pjesama "Sama i nervozna", "Ja volim svoj greh", "More pelina", "Znaj da znam", "Mrš", "Svoja i tvoja", obrada pjesme Zdravka Čolića "Ti možeš sve, al' jedno ne" u izvođenju vanserijskog vokala, ali na repertoaru su bile i pjesme drugih izvođača.

Kako je Šerifovićeva objasnila, to su pjesme koje ona pjeva za svoju dušu. Numere srpskog pop pjevača Saše Kovačevića "Živim da te volim", pjevača narodne muzike Adila Maksutovića "Ne mogu bez tebe ja", Marijine majke Verice Šerifović "Ne dam bolu da me slomi" bile su samo uvod u ono što je publiku očekivalo do kraja koncerta - poplavu emocija.

Na prve taktove stare pjesme "Pukni, zoro", koja je već nekoliko godina ona "najskuplja" u kafanama, uz koju se plače zbog života, ljubavi, otuđenosti, publika je u prvi mah ostala nijema zbog prodornosti Marijinog glasa punog duše i sjete.

Ali kako je pjesma odmicala, stihove "Aj, pa pukni, zoro, staru majku probudi, pa da vidi ko joj dolazi, aj pa pukni, zoro, moju dragu da ljubim, bele grudi da joj zagrlim" publika nije obraćala pažnju ni na visoku temperaturu, ni na gužvu, već se pjevačici pridružila uz simpatična zapažanja kako je "šteta što se pivo toči u plastične čaše, jer bi merak bio u ovom ambijentu razbiti jednu, pa nek' ide život".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije