Muzika

"Mega Džek & Eldorado": Dječje pjesme na odrastao način

"Mega Džek & Eldorado": Dječje pjesme na odrastao način
Foto: N.N. | "Mega Džek & Eldorado": Dječje pjesme na odrastao način

Banjalučki bend "Mega Džek & Eldorado" je muzički sastav koji obrađuje i stvara nesvakidašnju i specifičnu muziku već pet godina, a ubrzo će svojoj publici pokloniti još dvije autorske numere pod nazivom "U svijetu postoji jedno carstvo" i "Tata, kupi mi auto". U pitanju su popularne dječje pjesme stavljene u potpuno drugačiji kontekst i perspektivu.

"Ideja za ovim projektom je došla još prije pandemije, razmišljali smo kako da dječje pjesme ispjevamo na drugačiji način. Imali smo želju da uradimo cijeli album, ali zbog ove situacije napravili smo novi plan. Izdvojili smo dvije, po našem mišljenju, najaktuelnije i najpopularnije numere na albumu", rekao je Darko Stojić, frontmen ove grupe.

Grupa "Mega Džek & Eldorado" trenutno broji pet članova, a svojim talentom su već prepoznati na domaćoj muzičkoj sceni. Za zvuk gitare zadužen je talentovani Nenad Tomić, Dušan Pokrajčić, inače dirigent, ovaj put će svoj talenat usmjeriti ka klaviru i saksofonu, a Miloš Vujić će upravljati bas gitarom. Nezamjenjivi Nenad Komjenović će još jednom stati za bubnjeve, a Darko Stojić će svojim glasom upotpuniti melodiju pažljivo odabranih instrumenata i muzičara.

"Prije pola godine smo publici poklonili pjesmu sa spotom pod nazivom '100 maraka' i čini nam se da je publika to odlično prihvatila, što nam dođe i kao neka potvrda našeg rada. Bili smo čak i iznenađeni komentarima na tu numeru, tako da se nadamo da će makar približno biti iste reakcije i na ove koje slijede", kazao je Stojić za "Nezavisne".

Produkciju novog projekta radiće poznati banjalučki gitarista i muzičar Dragan Moconja, dok će za mastering biti zadužen takođe poznato lice domaće scene Ninoslav Tiki Dobrijević. Za stvaranje novih planiranih tekstova i muzike zadužen je Darko Stojić, frontmen ove grupe.

"Prije pandemije smo imali dosta nastupa i već smo pronašli svoju publiku. S obzirom na to da je došla ovakva situacija, višak slobodnog vremena rezultirao je konačno novim tekstovima i numerama koje su dugo čekale da dođu na red. Ove pjesme već jedan period stoje u 'ladici', pravi trenutak je da se te ideje realizuju. Nakon dosta cover svirki, došlo je vrijeme da ostavimo to poglavlje iza sebe i posvetimo se isključivo autorskom radu", objasnio je Stojić.

Dodao je da na našim prostorima postoji veliki problem sa promovisanjem novih projekata i da je jednako teško svima da pronađu svoje mjesto na muzičkoj sceni.

"Muziku 'Mega Džeka' je jako teško svrstati u neki žanrovski pravac. Ako već moram naći neku žanrovsku odrednicu, mislim da ću je prije naći u književnosti nego u muzici. U toj poeziji ima i Nušića, Domanovića, Ćopića pa i Molijera. Generalno mislim da se muzičari previše opterećuju žanrom i onda se ideja koju određena pjesma nosi izgubi u svemu tome", pojasnio je Stojić.

Dvije nove numere "U svijetu postoji jedno carstvo" i "Tata, kupi mi auto" dolaze u sklopu jednog singla koje objedinjuje naslov "Kocka, kocka, kockica".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije