Muzika

Mensona optužili da je nekoliko puta seksualno zlostavljao djevojku (16)

Mensona optužili da je nekoliko puta seksualno zlostavljao djevojku (16)
Foto: Twitter / Printscreen | Mensona optužili da je nekoliko puta seksualno zlostavljao djevojku (16)

Muzičar Merilin Menson (54) optužen je za seksualno zlostavljanje djevojku (16) devedesetih godina prošlog vijeka.

Žena je u optužbi napisala kako se zlostavljanje ponovilo nekoliko puta, a da ju je pjevač neprestano kontrolisao. Neko vrijeme ju je neprestano zvao, a i zaprijetio joj je.

Tužba je podnesena Vrhovnom sudu okruga Nasau te u njoj piše kako je pjevač djevojku pozvao da dođe u autobus nakon koncerta 1995., a nakon što je pristala i otišla s njim, Merlin ju je seksualno zlostavljao te rekao da ako ispriča što se dogodilo, da će ubiti i nju i njenu porodicu.

Isto tako, navodno ju je neprestano zvao te tražio njene eksplicitne fotografije. Kako ona tvrdi, pozvao ju je na nastup u Orleans gdje ju je ponovno seksualno zlostavljao.

"Seksualni predatori u muzičkoj industriji ne djeluju sami. Potrebna je mreža ljudi da pomogne u zaštiti muzičara koji počini ovakva gnjusna djela", ispričao je njen advokat za "Page Six".

Žena koja ga je optužila je nakon Orleansa postala zavisna o drogama i alkoholu te je u tužbi napisala da je zbog Merlina bila "namamljena u mračni svijet droge, alkohola, seksualnih devijacija, uznemiravanja, zlostavljanja i napada". Rekla je i kako ju je tjerao na seksualne odnose s ostalim članovima njegovog benda te da ju je cijelo vrijeme kontrolisao, prenosi "NME".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije