Muzika

Metalika najavila novi album u turneju

Metalika najavila novi album u turneju
Foto: Screenshot/YouTube | Metalika najavila novi album u turneju

Hevi metal grupa Metalika najavila je će novi album "72 Seasons" objaviti 14. aprila 2023. godine, kog će promovisati svjetskom turnejom koja će sa 46 koncerta obići 22 grada.

"Završili smo snimanje u našem štabu i stiže vam naš 12. album. Prošlo je šest godina od 'Hardwired…To Self Destruct' i mislimo da je vrijeme za novu muziku. 12 pjesama i preko 77 minuta", saopštila je Metalika.
 
Kao najavu novog albuma, kog je producirao Greg Fidelmen sa gitaristom i pevačem Džejmsom Hetfildom i bubnjarem Larsom Ulrihom, Metalika je objavila spot "Lux Aeterna".
 
Objašnjavajući naziv albuma, Hetfild je rekao da "prvih 18 godina naših života oblikuje naše istinske ili lažne sopstvenosti", dodavši da su nam koncept "ko smo" rekli naši roditelji i da je moguće ograničavanje oko toga kakva smo vrsta ličnosti.
 
"Mislim da je najzanimljiviji dio toga nastavljanje proučavanje tih osnovnih ubjeđenja i kako to utiče na naše sagledavanje svijeta danas. Mnogo naših odraslih iskustava je oponašanje ili odgovor na ta iskustva djetinjstva. Zarobljenici djetinjstva ili oslobađanje od stega koje nosimo", objasnio je Hetfild.
Metalika je objavila i datume "M72" svjetske turneje koja će idućeg proljeća u Evropi obuhvatiti Amsterdam, Paris, Hamburg i Geteborg, a potom tokom 2024. Minhen, Helsinki, Kopenhagen, Varšavu i Madrid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije